Składniki
0 porcja/porcje/porcji
40 dag płatków jaglanych
- 40 g Płatków jaglanych
- 300 g mleka, lub mleka kokosowego
- 20 g wiórków kokosowych
- 1 łyżeczki cukru
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżki MASŁA 82%
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Płatki jaglane uprażyć czas 2 min/100 stopni/obr.1
Dolać mleko, wiórki kokosowe i cukier, gotować do miękkości 20 min/100 stopni/obr.1.
W razie potrzeby można dodać więcej mleka lub wody.
Na koniec dodajemy miód i masło, można dosypać również trochę wiórków lub płatków migdałów. Czas 30 s/obr.6.
Jeśli część jaglanki zostanie można z niej ulepić kulki i obtaczać w wiórkach. Wstawić do lodówki.
Jaglanka Rafaello
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz