3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jaglanka rafaello


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

40 dag płatków jaglanych

  • 40 g Płatków jaglanych
  • 300 g mleka, lub mleka kokosowego
  • 20 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżki MASŁA 82%
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Jaglanka Rafaello
  1. Płatki jaglane uprażyć czas 2 min/100 stopni/obr.1

    Dolać mleko, wiórki kokosowe i cukier, gotować do miękkości 20 min/100 stopni/obr.1.

    W razie potrzeby można dodać więcej mleka lub wody.

    Na koniec dodajemy miód i masło, można dosypać również trochę wiórków lub płatków migdałów. Czas 30 s/obr.6. 

    Jeśli część jaglanki zostanie można z niej ulepić kulki i obtaczać w wiórkach. Wstawić do lodówki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy