- TM 5
 
Składniki
40 dag płatków jaglanych
- 40 g Płatków jaglanych
 - 300 g mleka, lub mleka kokosowego
 - 20 g wiórków kokosowych
 - 1 łyżeczki cukru
 - 2 łyżki miodu
 - 1 łyżki MASŁA 82%
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Płatki jaglane uprażyć czas 2 min/100 stopni/obr.1
Dolać mleko, wiórki kokosowe i cukier, gotować do miękkości 20 min/100 stopni/obr.1.
W razie potrzeby można dodać więcej mleka lub wody.
Na koniec dodajemy miód i masło, można dosypać również trochę wiórków lub płatków migdałów. Czas 30 s/obr.6.
Jeśli część jaglanki zostanie można z niej ulepić kulki i obtaczać w wiórkach. Wstawić do lodówki.
Jaglanka Rafaello
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze