3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłka zapiekane w migdałach


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 osoba/osoby

  • 1000 gramów jabłek
  • 1/2 butelek białego wytrawnego wina
  • 150 gramów masła
  • 150 gramów płatków migdałowych
  • 100 gramów cukru
  • 3 jajka
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Obrać jabłka, pokroićna 6 części, wybrać gniazda nasienne i włożyć do miski, zalać winem i na 1-3 godz do lodówki.

    Naczynei żarodporne wysmarować masłem, ułożyć na nim jabłka, 2 miarki wina w którym moczyły się jabłka odlać do szklanki.

    Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

    W naczyniu miksującym wymieszać jajka z cukrem 2 min, obr.3.

    Dodać masło i 2 MT wina, dodaćmigdały i miksować 2 min. obr. 3.

    Potem nastawić 3 min. temp 100 stopni, obr. 4.

    Jabłka zalać masą i zapiekać 30 min w piekarniku lub do momentu aż płatki się zarumienią.

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Podawać na ciepło, chociaż super też smakuje na zimno.

Nie zdążyłem zrobić zdjęcia, gdyżgoście odrazu sięzabrali do jedzenia, nie wskazane prowadzenie samochodu po spożyciu. Jeżel ichcecie zaskoczyć swoich gości pysznym deserem polecam, gwarantuję że będą chcieli dokłakę


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy