3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłka w cieście naleśnikowym


Wydrukuj:
4

Składniki

Jabłka w cieście naleśnikowym

potrzebne:

  • 160 g mąki pszennej
  • 190 g mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru waniliowego, płaskie
  • 3 łyżeczki cukru
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • soli, szczypta
  • cynamon, mielony, płaska łyżeczka
  • 4 jabłka
  • Cukier puder, do oprószenia
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dać mleko, jajka, cukry, sól, proszek do pieczenia, cynamon, mąkę, zmiksować 30 sekund/obr. 4. Ciasto przelać do innego naczynia. Wyczyścić kopystką ścianki naczynia z tego co pozostało. Jabłka umyć, obrać, pokroić na plastry, usunąć gniazda nasienne. Szczypcami brać każdy kawałek jabłka i dokładnie zanurzyć w cieście. Piec na rozgrzanej patelni naleśnikowej z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe jabłka w cieście oprószyć cukrem pudrem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/

*przepis ze strony https://aniagotuje.pl/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy