3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

GRANITA


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

GRANITA

Granita malinowa

  • 400 g lodu w kostkach
  • 12 łyżek slodzonego mleka skondensowanego
  • 12 łyżek malinowego pure

MALINOWE PURE

  • 160 g malin
  • 30 g cukru
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Granita malinowa
  1. 1. Umiescic kostki lodu w naczyniu miksujacym. Miksowac 10s/max obr.

    2.
    Mase lodowa rozlozyc do czterech pucharkow. Polac mleczkiem skondensowanym i malinowym pure.
    Smacznego!!!
  2. Malinowe pure
  3. https://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/malinowe-pure/jjvdnv85-926b1-860297-f60be-9si33zul
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

ZAMIAST MALINOWEGO PURE, MOZNA UZYC SOKU MALINOWEGO, LUB DOWOLNEGO, ULUBIONEGO SOKU. SUPER SZYBKI I PYSZNY DESER, ZWLASZCZA NA UPALNE DNI.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy