![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/gkemjhda-ec4f1-403178-cfcd2-tybqa5vn/57a46265-8279-46e5-a033-06e31d2d40de/main/gofry.jpg)
- TM 31
Składniki
Do posypania
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
składniki
- 400 g mąki pszennej
- 200 g mleka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 160 g masła
- 50 g cukru
- 50 g cukru waniliowego
- 2 jajka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w
"Blokada naczynia miksującego" i wymieszać do połączenia się składników ok. 1min. obr.4. Do nagrzanej i posmarowanej masłem gofrownicy nałożyć łyżką ciasto, ok. dwie łyżki na gofra. Piec do zrumienienia.
Przygotowanie:
Porady
Po wyjęciu z gofrownicy posypać cukrem wymieszanym z cynamonem. Mozna również podawać z bitą śmietaną.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasto wychodzi za gęste. Aby mialo wlasciwa konsystencje trzeba dolac prawie jeszcze raz tyle mleka. Ciasto twarde i gumowate
Przykro mi ale dla mnie te gofry są jak bułki w smaku
udały się ale nie są tak delikatne , puszyste i kruche .
Pyszne 😊 dałam 300 mleka i mały kefir 😊
Gofry naprawde smaczne, ale ciasto zdecydowanie za geste.Trzeba dolewac mleka ,bo Thermomix "nie uciagnie".
Witam mi wyszło strasznie gęse ciato i trudno rozsmarowac po gofrownicy! czy tam ma być?
Czy to ciasto musi być jak guma ? w smaku niezłe ale położyć na gofrownicę ?........
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
rewelka![tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Rewelacyjne![tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Właściwie ten przepis wypróbowałem, no i gofry wyszły zdecydowanie dobre. Gofry podaję z bitą śmietaną, poprzedzoną dżemem malinowym bądź truskawkowym (w zasadzie pasuje parę rodzajów dżemów, moją uwagę zwróciły te dwa, polecam dżemy gomarowskie z Pińczowa).
Ten Przepis Powinien Być w książce
Are you sure to delete this comment ?