1 Gofry

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gofry


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Do posypania

  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu

składniki

  • 400 g mąki pszennej
  • 200 g mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 160 g masła
  • 50 g cukru
  • 50 g cukru waniliowego
  • 2 jajka
5

Przygotowanie

    Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki umieścić w Closed lid i wymieszać do połączenia się składników ok. 1min. obr.4. Do nagrzanej i posmarowanej masłem gofrownicy nałożyć łyżką ciasto, ok. dwie łyżki na gofra. Piec do zrumienienia.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Po wyjęciu z gofrownicy posypać cukrem wymieszanym z cynamonem. Mozna również podawać z bitą śmietaną.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Gofry naprawde smaczne, ale

    Zgłoszony przez edekkredek na lutego 27, 2016 at 20:44.

    Gofry naprawde smaczne, ale ciasto zdecydowanie za geste.Trzeba dolewac mleka ,bo Thermomix "nie uciagnie".

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam mi wyszło strasznie

    Zgłoszony przez Angels74 na lipca 6, 2015 at 13:18.

    Witam mi wyszło strasznie gęse ciato i trudno rozsmarowac po gofrownicy! czy tam ma być?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy to ciasto musi być jak

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na grudnia 11, 2014 at 20:22.

    Czy to ciasto musi być jak guma ? w smaku niezłe ale położyć na gofrownicę ?........

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelka:-)

    Zgłoszony przez IzaW81 na października 30, 2014 at 08:08.

    rewelkatmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjne:-)

    Zgłoszony przez IzaW81 na października 30, 2014 at 08:08.

    Rewelacyjnetmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właściwie ten przepis

    Zgłoszony przez Emeryk na sierpnia 7, 2014 at 16:55.

    Właściwie ten przepis wypróbowałem, no i gofry wyszły zdecydowanie dobre. Gofry podaję z bitą śmietaną, poprzedzoną dżemem malinowym bądź truskawkowym (w zasadzie pasuje parę rodzajów dżemów, moją uwagę zwróciły te dwa, polecam dżemy gomarowskie z Pińczowa). 

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ten Przepis Powinien Być w

    Zgłoszony przez Lonia66 na lipca 3, 2014 at 10:58.

    Ten Przepis Powinien Być w książce Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepraszam, błąd oczywiście

    Zgłoszony przez lilly20 na lutego 23, 2014 at 18:16.

    tmrc_emoticons.) przepraszam, błąd tmrc_emoticons.) oczywiście ''łyżki'' miało być.

    lilly20

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepraszam, błąd oczywiście

    Zgłoszony przez lilly20 na lutego 23, 2014 at 18:16.

    tmrc_emoticons.) przepraszam, błąd tmrc_emoticons.) oczywiście ''łyżki'' miało być.

    lilly20

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam, że pytam -

    Zgłoszony przez monika6500 na lutego 23, 2014 at 15:49.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Przepraszam, że pytam - chciałabym się dowiedzieć coś na temat jadnego z dodatków do gofrów chodzi mi o

                 "3 łodyżki cukru" - co to jest i gdzie się kupuje ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze