3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Egzotyczny mus jabłkowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • kawałek imbiru, świeżego (1-2 cm), obranego, pokrojonego w cienkie plasterki
  • 0,5 papryczki chili, bez nasion, pokrojonej na kawałki
  • 1250 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
  • 45 g soku z cytryny
  • 0,25 łyżeczki cynamonu
  • 80 g cukru, lub innego środka słodzącego
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć imbir i papryczkę chili, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
    2. Dodać jabłka i sok z cytryny, gotować 16 min/100°C/obr. 1.
    3. Dodać cynamon i cukier, wymieszać 30 s/obr. 6.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychota! Wesja bez przypraw

    Zgłoszony przez ba.cha na kwietnia 23, 2016 at 21:51.

    Pychota!

    Wesja bez przypraw świetnie nadaje się jako mus jabłkowy dla maluchów tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rwewlacja na pewno będę

    Zgłoszony przez kamdi na października 16, 2015 at 10:53.

    rwewlacja tmrc_emoticons.) na pewno będę wracać do tego przepisu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smacznie, egzotycznie i

    Zgłoszony przez emetka na grudnia 4, 2014 at 22:42.

    smacznie, egzotycznie i pikantnie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry. Szczególnie na

    Zgłoszony przez rozalika na listopada 25, 2014 at 23:38.

    Bardzo dobry. Szczególnie na gorąco.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mus super-jednal warto

    Zgłoszony przez Ewawis na października 16, 2014 at 01:50.

    Mus super-jednal warto zaznaczyć, że jest pikantnytmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DDołożone do wypróbowania

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 2, 2013 at 07:31.

    tmrc_emoticons.DDołożone do wypróbowania tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam i jest rewelacyjny!

    Zgłoszony przez ewadrzycka na października 6, 2012 at 14:47.

    Zrobiłam i jest rewelacyjny! Bardzo aksamitny, muślinowy ,delikatny i niebo w buzi. Polecam Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze