3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem z marchewki


Wydrukuj:
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

1000g marchwi

  • 1 galaretka cytrynowa
  • 100 g cukru
  • 2 cytryny - sok, oraz starta z nich skórka
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Marchew obrać, pokroić na kawałki,  rozdrobnić 10s/obr5. Zebrać kopystką ze ścianek rozdrobnioną marchew.

    2. gotować 35min/100st/obr 2 z nałożonym koszyczkiem na pokrywie,

    3. W rzucić pozostałe składniki 10min/100st/obr 2

    4. Zmiksować przy nałożonej miarce 2min/stopniowo zwiększając obroty od 1 do 10

    5. Przełożyć gorące do słoiczków, zakręcić i postawić do góry dnem na ok.20 minut.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Na pewno wykorzystam przepis

    Zgłoszony przez Dorota1000 na czerwca 26, 2016 at 15:37.

    Na pewno wykorzystam przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   może zadam dziwne pytanie,

    Zgłoszony przez MagdaK. na listopada 15, 2015 at 18:02.

     

    może zadam dziwne pytanie, ale czy jakaś woda do tego wchodzi??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciekawy przepis ,

    Zgłoszony przez ilonaw na października 30, 2014 at 17:43.

    ciekawy przepis , marchewkowego dżemu jeszcze nie robiłam napewno wypróbuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobrze zamknięty można

    Zgłoszony przez Teresa53 na października 23, 2014 at 10:29.

    Dobrze zamknięty można przechowywać jak każdy inny.  Stosujęgo do kanapek, do mięsa zamiast żurawiny oraz do bezpośredniego wyjadania ze słoiczka. Pycha. Smakuje całej mojej rodzince. Pozdrawiam i życzę smacznego.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zaintrygował mnie ten

    Zgłoszony przez omd_jola na października 23, 2014 at 08:36.

    Zaintrygował mnie ten przepis!

    Lubię mieć pod ręką dżemy,tak na wszelki wypadektmrc_emoticons.) 

    Dlatego jestem ciekawa jak długo mogą być przechowywane ?

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze