3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Deser mleczno - ryżowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Deser mleczno - ryżowy

  • 1000 g mleka
  • 50 g cukru, plus dodatkowa porcja do dekoracji
  • 1 szczypta soli
  • 220 g białego ryżu, drobnoziarnistego (do deserów)
  • 6
    58min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać cukier i sól, podgrzać 8 min/100°C/obr. 1, bez miarki MT.
    2. Dodać ryż, gotować 30/min/90°/ Counter-clockwise operation /obr 1, bez miarki MT. Przełożyć do miski, zostawić na 15 minut, żeby ryż wchłonął mleko. Podawać na ciepło lub na zimno, posypany cukrem.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszny deser

    Zgłoszony przez ola12315 na grudnia 2, 2016 at 20:02.

    Pyszny deserSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest super! Ja używam

    Zgłoszony przez synthia na maja 26, 2014 at 10:40.

    Przepis jest super! Ja używam ryżu arborio jak do risotto, który daje świetną konsystencję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za wstawienie tego

    Zgłoszony przez Lutas na stycznia 5, 2011 at 19:15.

    Dzięki za wstawienie tego przepisu, wielkie dzięki!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka! Do tego jabłuszko

    Zgłoszony przez zbzikowana na grudnia 20, 2010 at 12:28.

    Pychotka!

    Do tego jabłuszko starte na tarce i cynamon! Istny odlot dla podniebienia! tmrc_emoticons.;)

    Mariola

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze