3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto ze śliwkami.


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Kruszonka

  • 200 g mąki pszennej
  • 120 g masła, pokrojonego w kawałki
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczki cukru waniliowego

Ciasto

  • 250 g cukru
  • 2 jajka
  • 120 g Miękkiego masła, pokrojonego w kawałki
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1000 g śliwek, przekrojonych na pół
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 55min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Kurszonka
  1. 6. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, wymieszać 15s/obr.6. Przełożyć do innego naczynia, wymieszać ręcznie, aż utworzą się grudki. Otrzymaną kruszonkę ułożyć na śliwkach.

    7. Piec w piekarniku w temperaturze 180C przez 40-45 minut.

  2. Ciasto
  3. 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180C.

    2. Do naczynia miksującego wbić jajka, wsypać cukier i włożyć masło, wymieszać 1min/obr4.

    3. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wyrobić 40s/Dough mode

    4. Wyłożyć ciasto do posmarowanej masłem i posypanej mąką prostokątnej formy do pieczenia (ok. 40x24x6cm)

    5. Na wierzchu ułożyć śliwki (skórką do dołu)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Śliwki można zastąpić brzoskwiniami, moralami lub wiśniami.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz