3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto truskawka / biała czekolada -bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Baza

  • 40 gramów oleju
  • 20 gramów wiórków kokosowych
  • 75 gramów migdalów
  • 75 gramów Orzeszkow macadamia

Ciasto

  • 150 gramów truskawek
  • 20 gramów Wody -wrzatku
  • 1/2 łyżeczki żelatyny
  • 150 gramów śmietanki
  • 1 łyżeczki Olejku Vaniliowego lub pasty vaniliowej
  • 250 gramów Serka Philadelphia
  • 100 gramów Bialej czekolady
  • 50 gramów cukru
  • 6
    10h 10min
    Czas całkowity 10h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Baza
  1. 1. Rozgrzej piekarnik 180 stopni, wyloz mala tortownice papierem lub nasmaruj maslem 

    2. Wrzuc wszystkie skladniki bazy do miski TM -zmiksuj 10-20 sek pr 6 -do polaczenia wszystkich skladnikow

    3. Przeloz na tortownice - rozloz rownomiernie i docisnij do dna 

    4. Piec 10min -do zabrazowienia

     

    (Mozesz tez przeskoczyc pieczenie -i wrzucic tortownice do zamrazalki i przystapic do robienia masy) 

  2. Ciasto
  3. 1. Wsyp cukier do miski TM -zmiel 10 sek pr 9. Wygarnij i ODSTAW na bok

    2. Wrzuc biala czekoalde i rozpusc 4min 50 st pr 3

    3. Dodaj serek, cukier, vanilie -zmiksuj pr 6, 10 sek. 

    4. Zgarnij brzegi -dodaj smietanke wymieszaj 10 sek, pr 5. Zgarnij scianki zmiksuj ponownie 3-5 sek, pr 5

    5. Rozpusc zelatyne we wrzatku -dodaj do masy -zmiksuj 5 sek, pr 5

    6. Dodaj truskawki -zmiksuj 10 sek, pr 5

    7. Wlej do tortownicy na uprzednio zrobiona baze. Wloz do lodowki na min 10-12 godz. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Mozna podwoic przepis i uzyc wiekszej tortownicy.

 

Przepis jest zaadoptowany z Australijskiej strony TM i cieszy sie ogromna popularnoscia

 

//www.recipecommunity.com.au/baking-sweet-recipes/strawberry-white-chocolate-cheesecake-gluten-free/109707 

 

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy