3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto marchewkowe

  • 75 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 300 g marchwi, pokrojonej na kawałki
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego
  • 4 jajka
  • 150 g oleju słonecznikowego
  • 150 g cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem

  • 150 g cukru
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • 500 g sera mascarpone
  • 6
    45min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać orzechy, 3s/obr.5. Przesypać do innego naczynia i odstawić
    2. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni
    3. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę i imbir, 15s/obr.5
    4. Dodać olej, cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i rozdrobione wcześniej orzechy, 30s/obr.5. W razie potrzeby przemieszać kopystką i ponownie 15s/obr.5
    5. Przelać ciasto do wyłożonej papierem formy i piec 45 minut
    6. Upieczone ciasto odstawić do całkowitego ostudzenia
  2. Krem
  3. 1. Do czystego i suchego naczynia wsypać cukier i cukier wanilinowy, 30s/obr.10
    2. Założyć motylek. Dodać ser mascarpone, 25s/obr.4. Rozsmarować krem na wierzchu ciasta
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto można po przestudzeniu przekroić na pół i krem rozsmarować zarówno w środku jak i na wierzchu


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy