Załaduj zdjęcie
    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     16 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Ciasto marchewkowe
- 75 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
 - 300 g marchwi, pokrojonej na kawałki
 - 10 g korzenia imbiru, świeżego
 - 4 jajka
 - 150 g oleju słonecznikowego
 - 150 g cukru
 - 300 g mąki pszennej
 - 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 
Krem
- 150 g cukru
 - 1/2 opakowania cukru waniliowego
 - 500 g sera mascarpone
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać orzechy, 3s/obr.5. Przesypać do innego naczynia i odstawić
2. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni
3. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę i imbir, 15s/obr.5
4. Dodać olej, cukier, jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i rozdrobione wcześniej orzechy, 30s/obr.5. W razie potrzeby przemieszać kopystką i ponownie 15s/obr.5
5. Przelać ciasto do wyłożonej papierem formy i piec 45 minut
6. Upieczone ciasto odstawić do całkowitego ostudzenia - 1. Do czystego i suchego naczynia wsypać cukier i cukier wanilinowy, 30s/obr.10
2. Założyć motylek. Dodać ser mascarpone, 25s/obr.4. Rozsmarować krem na wierzchu ciasta 
Ciasto
Krem
Porady
Ciasto można po przestudzeniu przekroić na pół i krem rozsmarować zarówno w środku jak i na wierzchu
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze