3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto 3-bit/ Lion


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Budyń

  • 1 jajko całe
  • 1 opakowania CUKRU WANILJOWEGO
  • 1 szklanka mąki, do 1,5 szkl mąki
  • 1 szlanka cukru
  • 1 kostka masła
  • 1 litra mleka

Górna warstwa

  • 1 tabliczka czekolady, lub gotowa posypka czekoladowa

Warstwy

  • 3 opakowania dużych herbatników

Bita śmietana

  • 2 opakowania śmietan fix
  • 500 ml śmietany 30% kremówki, śmietany 36% kremówki

masa krówkowa

  • 1 puszka masy kajmakowej
5

Przygotowanie

    Grupa kroków do przygotowania
  1.  Na blachę wyłożyć pierwszą warstwę herbatników.

  2. Zagrzać gotową masę kajmakową i wyłóżyć na pierwszą warstę herbatników.

  3. 3.Na masę kajmakową wyłożyć druga warstwę herbatników.

  4. 4. Na drugą warstwę herbatników wyłożyć wcześniej przygotowany budyń .

    Przygotowanie budyniu;

    do termomixaClosed lid włożyć kostkę masła, cukier, cukier waniljowy, jajko utrzeć na obr.6 /1min. założyć motylek i dodać mąkę  włączyć termomix 90st.obr 1,5 na 12 min wtrakcie stopniowo wlewać przez górny otwór mleko.

  5. 5.Na masę budyniową wyłożyć trzecia warstwę herbatników.

  6. 6.Na trzecia warstwę herbatników wyłożyć bitą śmietanę.

    Przygotowanie bitej śmietany :

    do termomixa włożyć śmietane kremówkę , śmietanfix i ubijać obr.4 / 1 min

  7. 7.Na bitą śmietanę posypać startą czekoladę lub gotową posypkę czekoladową. 

  8. 8. wstawić do lodówki na 3 godziny

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można samemu przygotować masę kajmakową z litra mleka i 3 szklanek cukru gotująć około 2 godz. obr. 2.

Do masy kajmakowej można dodać prażony ryż co da nam efekt Liona.

Można dodać troche wiecej mąki bo są rózne gatunki i moze byc za żatki budyń ,albo dodać trochę maki kartoflanej .

Najlepiej spożyć ciasto na drugi dzień. 

 

                                   SMACZNEGO


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • bUDYŃ KATASTROFA, RZADKA ZUPA

    Zgłoszony przez JolaR na stycznia 6, 2017 at 12:24.

    bUDYŃ KATASTROFA, RZADKA ZUPA

    JolkaR

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czym mogę zagęścić budyń, bo wyszedł...

    Zgłoszony przez Agula19 na grudnia 23, 2016 at 17:39.

    Czym mogę zagęścić budyń, bo wyszedł strasznie rzadki Stare

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis na masę budyniowa

    Zgłoszony przez SylwankaW na marca 25, 2016 at 10:06.

    Przepis na masę budyniowa jest zły! Wyszła mi rzdka zupa budyniowa a nie budyń! Szkoda skladnikow tmrc_emoticons.( 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aod kiedy budyń robi się ze

    Zgłoszony przez mamercik na stycznia 30, 2016 at 23:59.

    Aod kiedy budyń robi się ze zwykłej mąki?Na litr mleka potrzeba około 40 gram mąki ziemniaczanej albo zrobić krem do karpatki i po problemie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto ogólnie smaczne ale

    Zgłoszony przez marcelinowotko na stycznia 20, 2016 at 18:19.

    ciasto ogólnie smaczne ale proporcje są źle dobrane bo masa krówkowa jest na małą blaszkę, budyń na dużą, a bita śmietana znowu na małą i budyń wg. tego przepisu wogle nie wychodzi musiałam się przenieść na gas żeby się udał.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wszystko fajnie, tylko z

    Zgłoszony przez Agary na maja 1, 2015 at 19:31.

    Wszystko fajnie, tylko z budyniem miałam niezłe przeboje. Nie wiem, czy to wina przepisu, ale wyszła zupa budyniowa, a nie masa, którą można wyłożyć na ciastka  tmrc_emoticons.( Musiałam się nieźle nakombinować, żeby coś z tego wyszło. W dodatku, niestety, w smaku czuć mąkę... Kolejnym razem skorzystam z innego przepisu na bydyń.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzmi obiecująco To będzie

    Zgłoszony przez Agary na kwietnia 28, 2015 at 20:51.

    Brzmi obiecująco tmrc_emoticons.) To będzie mój pierwszy, thermomixowy 3 BIT. Zamiast ciastek mam zamiar użyć krakersów. Mam nadzieję, że ciasto wyjdzie...przygotuję je na majówkę na imprezę "roczkową".

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje dzieci je uwielbiają

    Zgłoszony przez aliman29 na lutego 7, 2015 at 00:11.

    Moje dzieci je uwielbiają !!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wspaniałe , napewno jeszcze

    Zgłoszony przez Doda2501 na lutego 4, 2015 at 14:26.

    wspaniałe , napewno jeszcze zrobię Cooking 1

     Dorota

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A blaszka jakich rozmiarów 

    Zgłoszony przez Idii na grudnia 20, 2014 at 23:49.

    A blaszka jakich rozmiarów  na tą porcje mas ??? I masa kajmakowa to puszka ta większa ? czyli jka groszek zielony /(bo sa maniejsze ) .

     

    Pozdrawiam  wszystkich Katarzyna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne ciacho

    Zgłoszony przez ilonaw na listopada 2, 2014 at 19:55.

    pyszne ciacho tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre - a od siebie

    Zgłoszony przez basia231 na listopada 2, 2014 at 15:48.

    bardzo dobre - a od siebie dodam, że zamiast litra mleka dodałam ok 300 ml i gotowałam na gazie a nie w TM - konsystencja i smak idealne  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre  

    Zgłoszony przez AnnaEmilia na września 27, 2014 at 19:37.

    Bardzo dobre

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacjaciasto,ale masa

    Zgłoszony przez wiola77712 na września 7, 2014 at 12:58.

    rewelacjaciasto,ale masa budyniowa też wyszła mi rzadka Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam ciacho,ale masa

    Zgłoszony przez wiola77712 na sierpnia 1, 2014 at 23:38.

    zrobiłam ciacho,ale masa budyniowa wyszła mi rzadka tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tak zachwalacie też je muszę

    Zgłoszony przez wiola77712 na czerwca 29, 2014 at 22:10.

    tak zachwalacie też je muszę zrobić Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Zrobiłam budyń

    Zgłoszony przez nady na maja 2, 2014 at 17:10.

    Witam. Zrobiłam budyń dokladnie wg przepisu i wyszłedł rzadki. Byłam uparta i robiłam 3 razy :O  i za każdym razem klapa, w końcu 4 raz ugotowałam na gazie. Czy wam wychodzi z tego przepisu? Jednak placuszek ogólnie cudowny!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prosze mi powiedziec jak mam

    Zgłoszony przez katarina77 na kwietnia 25, 2014 at 20:40.

    Prosze mi powiedziec jak mam gotowac ta mase na ilu stopniach dziekuje tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pycha. Zrobiłam w

    Zgłoszony przez Kocica na kwietnia 17, 2014 at 11:12.

    Ciasto pycha. Zrobiłam w wersji lion ;P Będzie czym się zajadać na święta tmrc_emoticons.)

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hej ja robiłam to ciasto

    Zgłoszony przez sylwiaak7 na marca 30, 2014 at 14:53.

    Hej ja robiłam to ciasto dając między masę budyniową krakersy potem kajmak najlepiej czekoladowy i znów krakersy i dalej bitą śmietanę. Jest super trochę mniej słodkie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • JHa je właśnie próbóje teraz

    Zgłoszony przez Renia.R. na marca 29, 2014 at 21:39.

    JHa je właśnie próbóje teraz zrobic, ale masa budyniowa wyszła mi mega rzadka... POMOCY, jak ją zagęścic????

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • JHa je właśnie próbóje teraz

    Zgłoszony przez Renia.R. na marca 29, 2014 at 21:39.

    JHa je właśnie próbóje teraz zrobic, ale masa budyniowa wyszła mi mega rzadka... POMOCY, jak ją zagęścic????

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto bajeczne !!!! polecam

    Zgłoszony przez olga-pil na marca 18, 2014 at 09:44.

    ciasto bajeczne !!!! polecam zdecydowanie !!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oj moje ulubione ciacho które

    Zgłoszony przez magi1 na marca 11, 2014 at 08:21.

    Oj moje ulubione ciacho które raz w miesiącu musi być zrobione tmrc_emoticons.-) i są jego różne modyfikacje tmrc_emoticons.-) pyszności. Kto jeszcze nie robił to koniecznie musi spróbować tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam.Rewelacyjne

    Zgłoszony przez Kla_Oska123 na marca 10, 2014 at 22:42.

    Robiłam.Rewelacyjne ciasto,polecam wszystkim. Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam.Rewelacyjne

    Zgłoszony przez Kla_Oska123 na marca 10, 2014 at 22:42.

    Robiłam.Rewelacyjne ciasto,polecam wszystkim. Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze