Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Budyń
- 1 jajko całe
- 1 opakowania CUKRU WANILJOWEGO
- 1 szklanka mąki, do 1,5 szkl mąki
- 1 szlanka cukru
- 1 kostka masła
- 1 litra mleka
Górna warstwa
- 1 tabliczka czekolady, lub gotowa posypka czekoladowa
Warstwy
- 3 opakowania dużych herbatników
Bita śmietana
- 2 opakowania śmietan fix
- 500 ml śmietany 30% kremówki, śmietany 36% kremówki
masa krówkowa
- 1 puszka masy kajmakowej
-
6
4h 0min
Czas całkowity 4h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9Jedzenie na wynos Przepis dla dużej rodziny Przepis dla studenta Przepis dla starszych osób Przyjęcie Wakacje Urodziny Urodziny dziecka Piknik Grill Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Wiosna Lato Jesień Zima Walentynki Karnawał Wielkanoc Dzień Matki Halloween Boże Narodzenie Sylwester Chiński Nowy Rok Ramadan Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Łatwe Szybkie Kreatywne Podwieczorek Przekąska Deser Ciasto
Przygotowanie
4. Na drugą warstwę herbatników wyłożyć wcześniej przygotowany budyń .
Przygotowanie budyniu;
do termomixa
"Blokada naczynia miksującego" włożyć kostkę masła, cukier, cukier waniljowy, jajko utrzeć na obr.6 /1min. założyć motylek i dodać mąkę włączyć termomix 90st.obr 1,5 na 12 min wtrakcie stopniowo wlewać przez górny otwór mleko.
5.Na masę budyniową wyłożyć trzecia warstwę herbatników.
8. wstawić do lodówki na 3 godziny
Grupa kroków do przygotowania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można samemu przygotować masę kajmakową z litra mleka i 3 szklanek cukru gotująć około 2 godz. obr. 2.
Do masy kajmakowej można dodać prażony ryż co da nam efekt Liona.
Można dodać troche wiecej mąki bo są rózne gatunki i moze byc za żatki budyń ,albo dodać trochę maki kartoflanej .
Najlepiej spożyć ciasto na drugi dzień.
SMACZNEGO
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPowinni usunąć ten przepis, bo to jest masakra. ...
Powinni usunąć ten przepis, bo to jest masakra.
jedna wielka woda - szkoda produktów
budyń wychodzi rzadki, wystarczy dogotować go na...
budyń wychodzi rzadki, wystarczy dogotować go na gazie i jest idealny, proponuje zrobić bitą śmietanę z 2 kremówek - i ciasto rewelacja
Przeciez jest napisane żeby dać więcej mąki bo...
Przeciez jest napisane żeby dać więcej mąki bo wychodzi ŻATKI budyń 😂
Budyń masakra. Zupa mleczna. ...
Budyń masakra. Zupa mleczna.
10zl w plecy
bUDYŃ KATASTROFA, RZADKA ZUPA
bUDYŃ KATASTROFA, RZADKA ZUPA
JolkaR
Czym mogę zagęścić budyń, bo wyszedł...
Czym mogę zagęścić budyń, bo wyszedł strasznie rzadki
Przepis na masę budyniowa
Przepis na masę budyniowa jest zły! Wyszła mi rzdka zupa budyniowa a nie budyń! Szkoda skladnikow
Aod kiedy budyń robi się ze
Aod kiedy budyń robi się ze zwykłej mąki?Na litr mleka potrzeba około 40 gram mąki ziemniaczanej albo zrobić krem do karpatki i po problemie.
ciasto ogólnie smaczne ale
ciasto ogólnie smaczne ale proporcje są źle dobrane bo masa krówkowa jest na małą blaszkę, budyń na dużą, a bita śmietana znowu na małą i budyń wg. tego przepisu wogle nie wychodzi musiałam się przenieść na gas żeby się udał.
Wszystko fajnie, tylko z
Wszystko fajnie, tylko z budyniem miałam niezłe przeboje. Nie wiem, czy to wina przepisu, ale wyszła zupa budyniowa, a nie masa, którą można wyłożyć na ciastka
Musiałam się nieźle nakombinować, żeby coś z tego wyszło. W dodatku, niestety, w smaku czuć mąkę... Kolejnym razem skorzystam z innego przepisu na bydyń.
Brzmi obiecująco To będzie
Brzmi obiecująco
To będzie mój pierwszy, thermomixowy 3 BIT. Zamiast ciastek mam zamiar użyć krakersów. Mam nadzieję, że ciasto wyjdzie...przygotuję je na majówkę na imprezę "roczkową".
Moje dzieci je uwielbiają
Moje dzieci je uwielbiają !!!!
wspaniałe , napewno jeszcze
wspaniałe , napewno jeszcze zrobię
Dorota
A blaszka jakich rozmiarów
A blaszka jakich rozmiarów na tą porcje mas ??? I masa kajmakowa to puszka ta większa ? czyli jka groszek zielony /(bo sa maniejsze ) .
Pozdrawiam wszystkich Katarzyna
pyszne ciacho
pyszne ciacho
bardzo dobre - a od siebie
bardzo dobre - a od siebie dodam, że zamiast litra mleka dodałam ok 300 ml i gotowałam na gazie a nie w TM - konsystencja i smak idealne
Bardzo dobre
Bardzo dobre
rewelacjaciasto,ale masa
rewelacjaciasto,ale masa budyniowa też wyszła mi rzadka
zrobiłam ciacho,ale masa
zrobiłam ciacho,ale masa budyniowa wyszła mi rzadka
tak zachwalacie też je muszę
tak zachwalacie też je muszę zrobić
Witam. Zrobiłam budyń
Witam. Zrobiłam budyń dokladnie wg przepisu i wyszłedł rzadki. Byłam uparta i robiłam 3 razy :O i za każdym razem klapa, w końcu 4 raz ugotowałam na gazie. Czy wam wychodzi z tego przepisu? Jednak placuszek ogólnie cudowny!!!
Prosze mi powiedziec jak mam
Prosze mi powiedziec jak mam gotowac ta mase na ilu stopniach dziekuje
Ciasto pycha. Zrobiłam w
Ciasto pycha. Zrobiłam w wersji lion ;P Będzie czym się zajadać na święta
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Hej ja robiłam to ciasto
Hej ja robiłam to ciasto dając między masę budyniową krakersy potem kajmak najlepiej czekoladowy i znów krakersy i dalej bitą śmietanę. Jest super trochę mniej słodkie.
JHa je właśnie próbóje teraz
JHa je właśnie próbóje teraz zrobic, ale masa budyniowa wyszła mi mega rzadka... POMOCY, jak ją zagęścic????
JHa je właśnie próbóje teraz
JHa je właśnie próbóje teraz zrobic, ale masa budyniowa wyszła mi mega rzadka... POMOCY, jak ją zagęścic????
ciasto bajeczne !!!! polecam
ciasto bajeczne !!!! polecam zdecydowanie !!!!
Oj moje ulubione ciacho które
Oj moje ulubione ciacho które raz w miesiącu musi być zrobione
i są jego różne modyfikacje
pyszności. Kto jeszcze nie robił to koniecznie musi spróbować 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Robiłam.Rewelacyjne
Robiłam.Rewelacyjne ciasto,polecam wszystkim.
Robiłam.Rewelacyjne
Robiłam.Rewelacyjne ciasto,polecam wszystkim.