3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BUDYŃ z kaszy jaglanej z musem z mango


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

MUS z mango

BUDYŃ

  • 1 MT - miarka kaszy jaglanej
  • 1 surowe żółtko
  • 1 łyżeczek cukru, może być miód w zastępstwie
  • 1/2 płaskie łyżeczki do herbaty cynamonu, mielonego
  • 200 g mleka
  • 1 łyżeczek mąki ziemniaczanej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    BUDYNIU
  1. 1. 200g  mleka wlać do naczynia, dodać cynamon i cukier,   gotować  5min/90 st.C/ obr.1

    2. 1 MT kaszy jaglanej przelać (sparzyc) przez sitko gorącą wodą, żeby wypłukać goryczkę i wrzucić do naczynia z mlekiem,  gotowac 10 min/ 90 st.C/ obr. 2

    3. Zmiksować zawartość naczynia  20sek/ obr 9-10 , stopniowo zwiększając

    4.do żółtka wsypać mąkę, rozrzedzić odrobiną mleka i przelać do naczynia, gotować 5 min/ 90 st.C/ obr.2

    5. Wszystko razem jeszcze raz zmiksować  10 sek/obr.8-9. Sprawdzić konsystencję i ewentualnie w/g uznania jeszcze domiksować. Wyłożyć do pucharków lub miseczek

     

  2. MUS z mango.

    1. Pokrojony owoc wrzucić do naczynia i zmiksować 3 sek/obr.10

    2. Dodac łyżeczkę miodu i gotować 5min/ 90st.C/obr.2 przy założonym koszyczku na pokrywie

    3. Zmiksować  5 sek/obr.10

    4. Wyłożyć na ugotowany budyń

    S M A C Z N E G O

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Gotowanie kaszy jaglanej zawsze zaczynamy od umycia ziaren, przelania gorącą wodą na drobnym  sitku. kaszę wrzuca się na wrzątek, którego powinno być dwa razy więcej niż kaszy. Kasza jaglana jest  doskonala w stosowanej diecie odchudzającej, zastępuje makarony i ziemniaki. Można ją przygotowyać na różne sposoby.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy ktoś wie ile kalori ma porcja takiego budyniu...

    Zgłoszony przez basieczka2125 na lutego 28, 2017 at 20:21.

    Czy ktoś wie ile kalori ma porcja takiego budyniu ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dziś budyń na

    Zgłoszony przez Karolć777 na lutego 17, 2015 at 10:35.

    Zrobiłam dziś budyń na śniadanko, bardzo dobry następnym razem dodam więcej mleka, lubię wszelkie kaszki i jak dla mnie to porcja dla dwóch osób trochę mała... pysznie samkował z dżemem z lengrodów... tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dziś budyń. Dobry

    Zgłoszony przez jajciucha na października 5, 2014 at 11:33.

    Zrobiłam dziś budyń. Dobry ale zbyt gęsty i mało kremowy jak dla mnie.

    Następnym razem dodam więcej mleka.

    Ale i tak zjadłam ze smakiem. Kasza jaglana w połączeniu z dżemami jest zawsze pyszna tmrc_emoticons.-)

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Budyń wyśmienity, Ja jednak

    Zgłoszony przez synthia na maja 29, 2014 at 11:28.

    Budyń wyśmienity, Ja jednak dłużej miksowałam kaszę, żeby uzyskać gładszą konsystencję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko, dziękuję za

    Zgłoszony przez gabi49 na grudnia 4, 2013 at 19:14.

    Grażynko, dziękuję za wyjaśnienie i odpowiedź. Love Mogłam  nie odawać w opisie tej miarki MT tylko zostawić same ilości w gramach. Zrobię to chyba teraz , bo faktycznie może  byc mylące. To jednak były moje początki w publikowaniu przepisów i nadmierne chęci uszczegółowiania. tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszko, w punkcie 1

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 4, 2013 at 18:42.

    Agnieszko, w punkcie 1 dodajesz 2 MT mleka tmrc_emoticons.)  MT to jest miarka Thermomixa, która ma pojemność 100g, więc 2 MT to jest  200g mleka tmrc_emoticons.) Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam pytanie o dokładna ilość

    Zgłoszony przez Agnieszka78 na grudnia 4, 2013 at 17:47.

    Mam pytanie o dokładna ilość mleka. W którym momencie dodaje sie 200g?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu dziękuję za przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 30, 2013 at 18:49.

    Gabrysiu dziękuję za przepis tmrc_emoticons.) Czasami zamiast kolacji, jemy z mężem budyń z dżemikami własnej roboty. Big Smile Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wapanialy przepis i zdrowy.

    Zgłoszony przez 52ewakos na lutego 15, 2013 at 10:28.

    wapanialy przepis i zdrowy. Polewam ronymi sosami owocowymi .Pycha tmrc_emoticons.)

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzmi ciekawie i zdrowo, na

    Zgłoszony przez alicj@ na stycznia 11, 2013 at 12:32.

    Brzmi ciekawie i zdrowo, na pewno wypróbuję, pozdrawiam

     

    Alicj@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis  na budyń :D 

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 26, 2012 at 19:23.

    Ciekawy przepis  na budyń tmrc_emoticons.D  muszę wypróbować tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodane do listy;) ;)

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 12, 2012 at 18:02.

    Dodane do listytmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze