Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Budyń
- 40 gramów espresso, zaparzonego
- 450 gramów pełnego mleka
- 1 jajko
- 40 gramów cukru
- 20 gramów mąki ziemniaczanej
- 1,2 płaskie łyżeczki do herbaty kawy rozpuszczlanej, opcjonalnie
- pokruszona czekolada, gorzkie kakao, do dekoracji
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
9
5
Przygotowanie
-
1. Założyć motylek.
2. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki. Zagotować 6 min 30 s /100 stopni/obr. 3
3. Zdjąć motylek. Napełnić budyniem saleterki, bądź filiżanki. Udekorować. Budyń można podawać lekko ciepły lub całkowicie ostudzony.
11
Porady
Ilość cukru i kawy rozpuszczalnej zależy od naszych upodobań.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzdobry budyń, jednak ja
dobry budyń, jednak ja dodałbym więcej cukru.