3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Budyń kawowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Budyń

  • 40 gramów espresso, zaparzonego
  • 450 gramów pełnego mleka
  • 1 jajko
  • 40 gramów cukru
  • 20 gramów mąki ziemniaczanej
  • 1,2 płaskie łyżeczki do herbaty kawy rozpuszczlanej, opcjonalnie
  • pokruszona czekolada, gorzkie kakao, do dekoracji
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Założyć motylek.

    2. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki. Zagotować 6 min 30 s /100 stopni/obr. 3

    3. Zdjąć motylek. Napełnić budyniem saleterki,  bądź filiżanki. Udekorować. Budyń można podawać lekko ciepły lub całkowicie ostudzony.  

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ilość cukru i kawy rozpuszczalnej zależy od naszych upodobań. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dobry budyń, jednak ja

    Zgłoszony przez Zibirak na listopada 12, 2015 at 21:20.

    dobry budyń, jednak ja dodałbym więcej cukru.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze