3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BUDYŃ CZEKOLADOWY NA MLEKU KOKOSOWYM (z ksylitolem)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

BUDYŃ CZEKOLADOWY NA MLEKU KOKOSOWYM (z ksylitolem)

  • 50 g gorzkiej czekolady na ksylitolu lub stewi
  • 500 g mleka kokosowego (z kartonu, bez konserwantów)
  • 1 jajko
  • 20 g ksylitolu (cukru brzozowego)
  • 20 g maki ziemniaczanej (lub skrobi z tapioki)
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, założyć miarkę, rozdrobnić 10s/obr.8
    2. Załóżyć motylek, dodać pozostałe składniki, założyć miarkę, gotować 6 min 30 s/ temp.100 st./ obr. 2,5
    3. Napełnić miseczki
    4. Budyń jeść ciepły, lub po ostudzedniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Wersja mniej kalorii - 300 g mleka + 200 g wody. Dalsze kroki jak w przepisie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy