Tu jesteś:
4
Składniki
200 g
Brownie
- 200 g masła
- 300 g gorzkiej czekolady
- 3 jajka
- 250 g cukru
- 135 g mąki
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć 100 g czekolady, rozdrobnić 4 s/obr. 8.
odstawić do miseczki - Do naczynia miksującego włożyć 200 g czekolady, rozdrobnić 4 s/obr. 8.
- Dodaj cukier i masło i podgrzej 6 min/50°C/obr. 2. Powstałą masę czekoladową pozostawić do ostudzenia w naczyniu miksującym na ok. 5 min.
- Do naczynia miksującego wsypać mąkę tortową, dodać jajka wymieszać 20 s/obr. 4.
- Zawartość naczynia miksującego przelać do przygotowanej wcześniej formy. Posypać na wierzchu rozdrobnioną , odłożoną do miseczki czekoladą. Piec ok. 30-35 min (160°C).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można do powstałej masy dodać posiekane orzechy włoskie.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzrobiłam w TM31 wychodzi super. no może ciut za...
robiłam w TM31 wychodzi super. no może ciut za słodkie ale to można zmniejszyć il cukru.
jakie wymiary formy?
jakie wymiary formy?