3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Brownie


Wydrukuj:
4

Składniki

200 g

Brownie

  • 200 g masła
  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 250 g cukru
  • 135 g mąki
5

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć 100 g czekolady, rozdrobnić 4 s/obr. 8.
    odstawić do miseczki
  2. Do naczynia miksującego włożyć 200 g czekolady, rozdrobnić 4 s/obr. 8.
  3. Dodaj cukier i masło i podgrzej 6 min/50°C/obr. 2. Powstałą masę czekoladową pozostawić do ostudzenia w naczyniu miksującym na ok. 5 min.
  4. Do naczynia miksującego wsypać mąkę tortową, dodać jajka wymieszać 20 s/obr. 4.
  5. Zawartość naczynia miksującego przelać do przygotowanej wcześniej formy. Posypać na wierzchu rozdrobnioną , odłożoną do miseczki czekoladą. Piec ok. 30-35 min (160°C).
10
11

Porady

Można do powstałej masy dodać posiekane orzechy włoskie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy