3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bozonarodzeniowe pierniczki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

  • 40 g masła
  • 100 g płynnego miodu
  • 50 g cukru
  • 280 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soby oczyszczonej
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć masło i miód, podgrzać to 2min/obr1/37 stopni

    Dodac cukier, mąkę, jedno jajko, sodę i przyprawę do piernika. Wymieszać to 5 sekund/obr 6 następnie wyrobić 1 minute naciskając interwał.

    Rozgrzać piekarnik na 150 stopni

    Wyrobione ciasto wykładamy na stolnice posypana mąką i wałkujemy ciasto. Następnie wycinamy foremkami rózne kształty.

    Smarujemy pierniczki roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 15 minut.

     

    Po wyjęciu na drugim dzień polewamy (ja użyłam gotowej) polewą białą lub czarną i dekorujemy posypką.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Swietny przepis! Polecam!

    Zgłoszony przez ib_vb na grudnia 17, 2016 at 12:37.

    Swietny przepis! Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj wypróbuję

    Zgłoszony przez agnes75 na grudnia 17, 2016 at 11:50.

    Dzisiaj wypróbuję Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, nie za słodkie i szybko się robi. Jem po...

    Zgłoszony przez Mazart na grudnia 10, 2016 at 16:21.

    Pyszne, nie za słodkie i szybko się robi. Jem po tygodniu od upieczenia - pychota. Nie dotrwają do świąttmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniałe i łatwe.Polecam !!!!

    Zgłoszony przez basiasz na grudnia 1, 2016 at 14:00.

    Wspaniałe i łatwe.Polecam !!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cud, miód i... pierniczki

    Zgłoszony przez Monisia75 na grudnia 22, 2015 at 10:09.

    Cud, miód i... pierniczki tmrc_emoticons.) Idealne ciasto, które bardzo łatwo się wałkuje, a przy tym nie lepi do stolnicy czy wałka. A pierniczki pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj wypiekane:)  pyszne!

    Zgłoszony przez michu.wrz na grudnia 19, 2015 at 18:29.

    Dzisiaj wypiekanetmrc_emoticons.)  pyszne! nie za słodkie, chrupiące, same znikały z talerzatmrc_emoticons.) gorąco polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjny przepis , ciasto

    Zgłoszony przez Apa33 na grudnia 13, 2015 at 12:11.

    Rewelacyjny przepis , ciasto bardzo ładnie się wałkuje , nie rozpada , idealna konsystencja.  Pierniczki smaczne- nawet mój syn -totalny niejadek zjadł od razy 2 po upieczeniu tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierniczki wyszły

    Zgłoszony przez Asiak1 na grudnia 26, 2014 at 22:15.

    Pierniczki wyszły rewelacyjnie! Udekorowaliśmy je kolorowym lukrem aż szkoda jeść tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upiekłam je na święta z

    Zgłoszony przez aqnieszka na grudnia 26, 2014 at 13:03.

    Upiekłam je na święta z podwójnej porcji razem z moim synkiem, powiesiliśmy część na choince, część zjedliśmy, niewiele z nich zostało...Dodaję do kolekcji i dziękuję za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYYYCHA WŁAŚNIE JE ZROBIŁAM

    Zgłoszony przez Dżastin na grudnia 21, 2014 at 20:58.

    PYYYCHA tmrc_emoticons.) WŁAŚNIE JE ZROBIŁAM WYSZŁY REWELECYJNIE!!! TYLKO JA JE PIEKŁAM 10 MINUT W 150 STOPNIACH I ROZWAŁKOWAŁAM GRUBIEJ OK 4 mm placek I WYROSŁY ŚWIETNIE--POLECAM GORĄCO Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre pierniczki:)

    Zgłoszony przez Antenek na grudnia 15, 2014 at 19:47.

    Bardzo dobre pierniczkitmrc_emoticons.) Dziekuję 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Angelico w przepisie jest

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 10, 2014 at 17:13.

    Angelico w przepisie jest podana temperatura 150*C i pieczemy w zależności od piekarnika 10-15 minut Love Pozdrawiam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś upiekłam. Faktycznie -

    Zgłoszony przez Angelica na grudnia 10, 2014 at 16:49.

    Dziś upiekłam. Faktycznie - twarde i kruche. Nie było informacji o temperaturze pieczenia - ustawiłam góra dół 180 stopni i wyjmowałam po 8 minutach, bo po 10 już były zbyt rumiane tmrc_emoticons.) Może należy piec w niższej temperaturze? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj upieczone:) pachną

    Zgłoszony przez Gosicka1912 na grudnia 9, 2014 at 17:42.

    Dzisiaj upieczonetmrc_emoticons.) pachną pięknie, niestety nie wytrzymałam i zjadłam na ciepłotmrc_emoticons.) obłędne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upieczone w niedzielę

    Zgłoszony przez olica.k na grudnia 9, 2014 at 08:15.

    Upieczone w niedzielę ,wczoraj podekorowane i teraz czekają do świąt (jak doczekają )sa naprwdę B.dobre Cooking 7

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierniczki super !! Upieczone

    Zgłoszony przez slodkakraina na lipca 24, 2014 at 00:15.

    Pierniczki super !! Upieczone dziś - nietypowo bo w lipca - po odpowiednim upiększeniu piernikowe sreduszka będą małym upominkiem dla gości weselnych tmrc_emoticons.) Przepis jak najbardziej polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • świetny przepis @

    Zgłoszony przez justysia676 na grudnia 2, 2013 at 18:03.

    świetny przepis @

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierniczki nabieraja

    Zgłoszony przez MałgorzataRyba na stycznia 1, 2011 at 23:42.

    Pierniczki nabieraja odpowiedniej miekkości kilka dni po upieczeniu. Po wyjęciu z piekarnika sa twarde jak skała.

    www.thermoprzepisy.pl

    www.vitasklep.pl

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze