Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
- 250 g margaryny
- 1/2 szklanki wody
- 220 g cukru, (1 szklanka)
- 5-6 łyżeczek kakao
- 200 g mleka w proszku
- herbatniki, bakalie
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Do naczynia wkłądamy margarynę, wlewamy wodę, wsypujemy cukier. Gotujemy 5min/obr. 4-5 / temp.100.
2. Dodajemy pozostałe składniku, mieszamy 30s/obr.6. Dodajemy pokruszone herbatniki i bakalie 20s/obr 4.
3. Przekłądamy masę do formy, ostawiamy do zastygnięcia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyszedł gumowaty. Nie stężał.
Wyszedł gumowaty. Nie stężał. By w ogóle można go kroić musi być w zamrażarce. Sorki ale nie polecam.
Ile tych herbatnikow?
Ile tych herbatnikow? Chcialabym dzisiaj zrobic
no i wyszedl genialnie.
no i wyszedl genialnie. dziekuje za przepis.
biore sie dzis za blok.
biore sie dzis za blok. ciekawe, jak wyjdzie. dam znac
Robiłam blok - wyszedł super!
Robiłam blok - wyszedł super! Tylko że ja dałam mniej cukru - tak 3/4 szklanki (170g) . Pyszne wspomnienie z dzieciństwa...