Tu jesteś:
4
Składniki
40 porcja/porcje/porcji
- 4 białka
- 200 g cukru
- 1 szczypta soli
- 4 kropleoctu lub soku z cytryny
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Rozgrzać piekarnik do 150°C.
2. Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, ubijać 4 min/50°C/obr. 3 1/2.
3. Ponownie ubić 4 min/obr. 3 1/2 (bez grzania).
4. Nałożyć masę do rękawa lub szprycy i wyciskać bezy na blachę wyłożonę papierem do pieczenia.
5. Piec 15 minut w temp. 150°C, następnie obniżyć temperaturę do 100°C i piec kolejne 60 minut. Pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Bezy uppieczone w ten sposób będą chrupkie na zewnątrz, a wilgotne w środku.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzZrobiłam wczoraj, wyszły okej ale nie jest to...
Zrobiłam wczoraj, wyszły okej ale nie jest to przepis idealny. Nie wiem dlaczego ale wyszły puste w środku. Skusił mnie krótki czas pieczenia
nadal szukam przepisu idealnego.
Andrysiowa:...
Andrysiowa:
A można prosić o przepis?
Zrobiłam. Według mnie są ok ale to nie ten...
Zrobiłam. Według mnie są ok ale to nie ten idealny przepis. Zawsze robię swój, nie wiem co mnie podkusiło by skorzystać z innego, jak to mówią ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Bezy wyszły złote, masa była dość rzadka, nie jedna sztuka popękała. Zostaje jednak przy swoim przepisie.
Ten przepis stosuje od lat! Jest najlepszy! Bezy...
Ten przepis stosuje od lat! Jest najlepszy! Bezy wychodzą pieknip. Warunek to super czysty i suchy tm.
Przepis rewelacja, więcej nie kupię beziczków z...
Przepis rewelacja, więcej nie kupię beziczków z cukierni. Zrobiłam zgodnie z przepisem bo jeszcze nie mam doświadczenia z TM. Bezy wyszły idealne, takie jak były w opisie i jak lubię. Moje dzieciaki zachwycone i ja również
Największy plus to jest taki, że żadnej zabawy, wszystko na raz do naczynia , 8 minut i gotowe na blachę.
Rewelacja!!!
Rewelacja!!!
Bezy wyszły przepyszne !! Na pewno już nie...
Bezy wyszły przepyszne !! Na pewno już nie kupię w sklepie
rowniez dałam 100g cukru zamiast 200.
(Brak tematu)
Bezy wyszły super jak dla mnie trochę za słodkie ja zawsze daję same białka włączam termomiksa i chwilę ubijam, a potem powoli dodaję cukier i zawsze ale to zawsze beza mi wychodzi. Polecam bardzo dobry przepis.😋
Therm5omixa: zawsze do przygotowania bezów dodaje...
Therm5omixa: zawsze do przygotowania bezów dodaje się cukier partiami 😁
Mnie nie wyszły, ale to nie znaczy że przepis...
Mnie nie wyszły, ale to nie znaczy że przepis nie jest ok, tylko kucharka
Bogna
Wczoraj robiłam bezy.Pianka wyszła idealnie, ale...
Wczoraj robiłam bezy.Pianka wyszła idealnie, ale niestety po wyciągnieciu z piekarnika bezy strasznie się kleiły,nie można było wziąć ich do ręki
Co robiłam nie tak.
Robiłam z tego przepisu pierwszy raz, wyszły...
Robiłam z tego przepisu pierwszy raz, wyszły rewelacyjnie. Polecam
babs: naczynie musi być idealnie suche
babs: naczynie musi być idealnie suche
Therm5omixa: naczynie musi być suche, nie może...
Therm5omixa: naczynie musi być suche, nie może być nawet kropli wody inaczej biała się nie ubiją
przepis idealny wyszły pyszne :P
przepis idealny
wyszły pyszne :P
Przepis do d*py robilam wedlug przepisu i sie nie...
Przepis do d*py robilam wedlug przepisu i sie nie udało masa płynna i do kosza poszła
ubijałam ubijałam i ubijalam niestety białka...
ubijałam ubijałam i ubijalam niestety białka ciągle pozostawały płynne, nie było mowy żeby wypełnić nimi szpryce, mimo to łyżką wyłożyłam na blachę, wyszło około 12 płaskich rozlanych kółek.. myśllałam że nic z tego nie wyjdzie, ale podczas pieczenia beziki trochę urosły, piekłam 15 min 150 stopni i 25 min 100 stopni w efekcie końcowym były smaczne
możę następnym razem partiami będę dodawać cukier?
nie wiem czemu białka nie chiały się ubić
no to działamy
no to działamy
Przepis świetny, idealny! Jedyne moje...
Przepis świetny, idealny! Jedyne moje zastrzeżenie to, że bezy są ogromnie słodkie (mimo, że dałam mniej cukru niż w przepisie), następnym razem dam połowę mniej. I dłużej je suszyłam, żeby były kruche
wyszły idealne! najlepsze bezy jakie jadłam....
wyszły idealne! najlepsze bezy jakie jadłam. rzeczywiście chrupiące z zewnątrz, a w środku wilgotne.
Pychotka
Pychotka!
Ubiły się rewelacyjnie, ściśle wg przepisu....
Ubiły się rewelacyjnie, ściśle wg przepisu. Nakladalam na papier łyżką
Właśnie się suszą i mam ochotę wejść do piekarnika tak bosko wyglądają!
pych! wyglądają cudnie!
pych! wyglądają cudnie!
jak dla mnie rewelacja, wyszły idealne, tylko...
jak dla mnie rewelacja, wyszły idealne, tylko dłuzej suszyłam ale to wszystko zależy do piekarnia, teraz bedziemy robić kolorowe
Wyszły pyszne 😋...
Wyszły pyszne 😋
W TM5 ❤️
Bezy Megaaa!!! Moje dzieci je uwielbiają !!
Bezy Megaaa!!! Moje dzieci je uwielbiają !!
Pyszne, chrupiące z wierzchu, miękkie w środku.
Pyszne, chrupiące z wierzchu, miękkie w środku.
AgnesBH napisał:...
Super , troszkę się "rozjechały" , ale dzięki...
Super , troszkę się "rozjechały" , ale dzięki temu wyszły nawet ładniejsze
super przepis, na TM5 też
super przepis, na TM5 też wychodzi, moje dziewczyny nie wiedziały, że tak super masę na bezy da się zrobić
Zostaly bialka z likieru
Zostaly bialka z likieru jajecznego i zamienily sie w piękne bezy. Przepis super!
super wychodzą !!!
super wychodzą !!! wielokrotnie robiłem !!! POLECAM
Bezy przepyszne znikają w 5
Bezy przepyszne znikają w 5 minut.
polecam - bardzo dobre
polecam - bardzo dobre
Doskonałe Polecam!!
Doskonałe
Polecam!!
SusKat
bezy przepyszne!!
bezy przepyszne!! bezy pani Alicji super same w sobie oraz jako dodatek do deseru
[[wysiwyg_imageupload:2632:]]
bardzo dobre. wyszły złote
bardzo dobre. wyszły złote ale: te które uformowałam w kupki wyszły miękkie w środku a kruche na zewnątrz a te ktore były pofalowane w poziomie (bardziej płaskie niż kupki) wyszły całe kruche
więc kwestia jak uformujemy bezik
Bardzo dobry przepis. Jeśli
Bardzo dobry przepis. Jeśli chodzi o pieczenie / suszenie to już sprawa piekarnika. U mnie 5 minut w temp. 120°C, następnie 45 min w 90°C i jeszcze 1,5 godz. w 80°C. Dziękuję za przepis.
Ja też robiłam te bezy są
Ja też robiłam te bezy są pyszne znikły bardzo szybko i juz sie nie mogą doczekać na następne bezy.
Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.
Robiłam już dwa razy. Powiem
Robiłam już dwa razy. Powiem tyle KOCHAM❤❤❤
Bezy wyszly super! Polecam
Bezy wyszly super! Polecam przepis
Bezy super. Pierwszy raz
Bezy super. Pierwszy raz robiłam, więc tym bardziej jestem zadowolona. Były chrupiące z zewnątrz a miękkie w środku, tylko ze w jedzeniu takie troche ciągutki wyszły, więc pewnie gdzieś popełniłam błąd ale w ogóle mi to nie przeszkadzało, bo i tak pyszne
Przepis świetny! Ja dodałam
Przepis świetny! Ja dodałam jeszcze różowego barwnika
Przepis rewelacyjny, na
Przepis rewelacyjny, na 6+ Bezy udane i baaardzo dobre.
Rewelacja! Pyszne
Rewelacja! Pyszne
Sa idealne polecam goraco
Sa idealne
polecam goraco
dziękuje za przepis .pozdrawiam 
Ale fajny przepis, wszystko
Ale fajny przepis, wszystko się udało, bedę go stosować do rosy też!!! Dziękuje
Super!! Mój synek po prostu
Super!! Mój synek po prostu je uwielbia.
Robiłam zgodnie z przepisem.
Robiłam zgodnie z przepisem. Wyszły złote i lekko surowe w środku.
Przepyszne. Po prostu
Przepyszne. Po prostu REWELACJA. Polecam.