thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
40 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 29/12/10
zmieniono dnia: 10/08/17

Składniki

  • 4 białka
  • 200 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 4 kropleoctu lub soku z cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.  Rozgrzać piekarnik do 150°C.

    2.  Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, ubijać 4 min/50°C/obr. 3 1/2.

    3.  Ponownie ubić 4 min/obr. 3 1/2 (bez grzania).

    4.  Nałożyć masę do rękawa lub szprycy i wyciskać bezy na blachę wyłożonę papierem do pieczenia.

    5.  Piec 15 minut w temp. 150°C, następnie obniżyć temperaturę do 100°C i piec kolejne 60 minut. Pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Bezy uppieczone w ten sposób będą chrupkie na zewnątrz, a wilgotne w środku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bezy

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 22, 2020 at 18:51

    Zrobiłam wczoraj, wyszły okej ale nie jest to przepis idealny. Nie wiem dlaczego ale wyszły puste w środku. Skusił mnie krótki czas pieczenia tmrc_emoticons.) nadal szukam przepisu idealnego. Big Smile

  • listopada 8, 2020 at 11:20

    Andrysiowa:
    A można prosić o przepis?

  • października 13, 2020 at 17:30

    Zrobiłam. Według mnie są ok ale to nie ten idealny przepis. Zawsze robię swój, nie wiem co mnie podkusiło by skorzystać z innego, jak to mówią ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Bezy wyszły złote, masa była dość rzadka, nie jedna sztuka popękała. Zostaje jednak przy swoim przepisie.

  • grudnia 23, 2019 at 18:17
    5.0

    Ten przepis stosuje od lat! Jest najlepszy! Bezy wychodzą pieknip. Warunek to super czysty i suchy tm.

  • lipca 26, 2019 at 19:23

    Przepis rewelacja, więcej nie kupię beziczków z cukierni. Zrobiłam zgodnie z przepisem bo jeszcze nie mam doświadczenia z TM. Bezy wyszły idealne, takie jak były w opisie i jak lubię. Moje dzieciaki zachwycone i ja również tmrc_emoticons.) Największy plus to jest taki, że żadnej zabawy, wszystko na raz do naczynia , 8 minut i gotowe na blachę.

  • lipca 20, 2019 at 21:15

    Rewelacja!!!

  • lutego 17, 2019 at 18:47

    Bezy wyszły przepyszne !! Na pewno już nie kupię w sklepietmrc_emoticons.)
    rowniez dałam 100g cukru zamiast 200.

  • stycznia 13, 2019 at 15:18


    Bezy wyszły super jak dla mnie trochę za słodkie ja zawsze daję same białka włączam termomiksa i chwilę ubijam, a potem powoli dodaję cukier i zawsze ale to zawsze beza mi wychodzi. Polecam bardzo dobry przepis.😋

  • października 3, 2018 at 06:54

    Therm5omixa: zawsze do przygotowania bezów dodaje się cukier partiami 😁

  • lutego 21, 2018 at 10:47

    Mnie nie wyszły, ale to nie znaczy że przepis nie jest ok, tylko kucharka Wink

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: