1 Bezy

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezy


Wydrukuj:
4

Składniki

40 porcja/porcje/porcji

  • 4 białka
  • 200 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 4 kropleoctu lub soku z cytryny
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.  Rozgrzać piekarnik do 150°C.

    2.  Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, ubijać 4 min/50°C/obr. 3 1/2.

    3.  Ponownie ubić 4 min/obr. 3 1/2 (bez grzania).

    4.  Nałożyć masę do rękawa lub szprycy i wyciskać bezy na blachę wyłożonę papierem do pieczenia.

    5.  Piec 15 minut w temp. 150°C, następnie obniżyć temperaturę do 100°C i piec kolejne 60 minut. Pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Bezy uppieczone w ten sposób będą chrupkie na zewnątrz, a wilgotne w środku.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam wczoraj, wyszły okej ale nie jest to...

    Zgłoszony przez Mrs.skrobich na listopada 22, 2020 at 19:51.

    Zrobiłam wczoraj, wyszły okej ale nie jest to przepis idealny. Nie wiem dlaczego ale wyszły puste w środku. Skusił mnie krótki czas pieczenia tmrc_emoticons.) nadal szukam przepisu idealnego. Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Andrysiowa:...

    Zgłoszony przez Betula na listopada 8, 2020 at 12:20.

    Andrysiowa:
    A można prosić o przepis?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam. Według mnie są ok ale to nie ten...

    Zgłoszony przez Andrysiowa na października 13, 2020 at 19:30.

    Zrobiłam. Według mnie są ok ale to nie ten idealny przepis. Zawsze robię swój, nie wiem co mnie podkusiło by skorzystać z innego, jak to mówią ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Bezy wyszły złote, masa była dość rzadka, nie jedna sztuka popękała. Zostaje jednak przy swoim przepisie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ten przepis stosuje od lat! Jest najlepszy! Bezy...

    Zgłoszony przez jromanow na grudnia 23, 2019 at 19:17.

    Ten przepis stosuje od lat! Jest najlepszy! Bezy wychodzą pieknip. Warunek to super czysty i suchy tm.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacja, więcej nie kupię beziczków z...

    Zgłoszony przez strega72 na lipca 26, 2019 at 21:23.

    Przepis rewelacja, więcej nie kupię beziczków z cukierni. Zrobiłam zgodnie z przepisem bo jeszcze nie mam doświadczenia z TM. Bezy wyszły idealne, takie jak były w opisie i jak lubię. Moje dzieciaki zachwycone i ja również tmrc_emoticons.) Największy plus to jest taki, że żadnej zabawy, wszystko na raz do naczynia , 8 minut i gotowe na blachę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja!!!

    Zgłoszony przez Sankij na lipca 20, 2019 at 23:15.

    Rewelacja!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bezy wyszły przepyszne !! Na pewno już nie...

    Zgłoszony przez Maalenka90 na lutego 17, 2019 at 19:47.

    Bezy wyszły przepyszne !! Na pewno już nie kupię w sklepietmrc_emoticons.)
    rowniez dałam 100g cukru zamiast 200.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez julia77 na stycznia 13, 2019 at 16:18.


    Bezy wyszły super jak dla mnie trochę za słodkie ja zawsze daję same białka włączam termomiksa i chwilę ubijam, a potem powoli dodaję cukier i zawsze ale to zawsze beza mi wychodzi. Polecam bardzo dobry przepis.😋

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Therm5omixa: zawsze do przygotowania bezów dodaje...

    Zgłoszony przez grazkath na października 3, 2018 at 08:54.

    Therm5omixa: zawsze do przygotowania bezów dodaje się cukier partiami 😁

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mnie nie wyszły, ale to nie znaczy że przepis...

    Zgłoszony przez boogna na lutego 21, 2018 at 11:47.

    Mnie nie wyszły, ale to nie znaczy że przepis nie jest ok, tylko kucharka Wink

    Bogna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj robiłam bezy.Pianka wyszła idealnie, ale...

    Zgłoszony przez agatella1988 na lutego 8, 2018 at 09:12.

    Wczoraj robiłam bezy.Pianka wyszła idealnie, ale niestety po wyciągnieciu z piekarnika bezy strasznie się kleiły,nie można było wziąć ich do ręki tmrc_emoticons.( Co robiłam nie tak.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam z tego przepisu pierwszy raz, wyszły...

    Zgłoszony przez Renia2606 na stycznia 28, 2018 at 15:39.

    Robiłam z tego przepisu pierwszy raz, wyszły rewelacyjnie. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • babs: naczynie musi być idealnie suche

    Zgłoszony przez KasiaMiekus na grudnia 23, 2017 at 17:30.

    babs: naczynie musi być idealnie suche

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Therm5omixa: naczynie musi być suche, nie może...

    Zgłoszony przez KasiaMiekus na grudnia 23, 2017 at 17:29.

    Therm5omixa: naczynie musi być suche, nie może być nawet kropli wody inaczej biała się nie ubiją

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis idealny wyszły pyszne :P

    Zgłoszony przez mk.baranowska na października 31, 2017 at 21:42.

    przepis idealny tmrc_emoticons.;) wyszły pyszne :P

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis do d*py robilam wedlug przepisu i sie nie...

    Zgłoszony przez Gosia170111 na października 14, 2017 at 18:23.

    Przepis do d*py robilam wedlug przepisu i sie nie udało masa płynna i do kosza poszła

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ubijałam ubijałam i ubijalam niestety białka...

    Zgłoszony przez Therm5omixa na września 24, 2017 at 22:41.

    ubijałam ubijałam i ubijalam niestety białka ciągle pozostawały płynne, nie było mowy żeby wypełnić nimi szpryce, mimo to łyżką wyłożyłam na blachę, wyszło około 12 płaskich rozlanych kółek.. myśllałam że nic z tego nie wyjdzie, ale podczas pieczenia beziki trochę urosły, piekłam 15 min 150 stopni i 25 min 100 stopni w efekcie końcowym były smaczne


    nie wiem czemu białka nie chiały się ubićtmrc_emoticons.( możę następnym razem partiami będę dodawać cukier?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • no to działamy

    Zgłoszony przez Agneso80 na sierpnia 20, 2017 at 18:43.

    no to działamy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis świetny, idealny! Jedyne moje...

    Zgłoszony przez Katrusiaa na sierpnia 10, 2017 at 08:24.

    Przepis świetny, idealny! Jedyne moje zastrzeżenie to, że bezy są ogromnie słodkie (mimo, że dałam mniej cukru niż w przepisie), następnym razem dam połowę mniej. I dłużej je suszyłam, żeby były kruche tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszły idealne! najlepsze bezy jakie jadłam....

    Zgłoszony przez gosia555 na sierpnia 2, 2017 at 09:35.

    wyszły idealne! najlepsze bezy jakie jadłam. rzeczywiście chrupiące z zewnątrz, a w środku wilgotne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka

    Zgłoszony przez Allutka na maja 31, 2017 at 18:42.

    Pychotka!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ubiły się rewelacyjnie, ściśle wg przepisu....

    Zgłoszony przez be tinka na marca 16, 2017 at 22:37.

    Ubiły się rewelacyjnie, ściśle wg przepisu. Nakladalam na papier łyżką tmrc_emoticons.;) Właśnie się suszą i mam ochotę wejść do piekarnika tak bosko wyglądają! Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pych! wyglądają cudnie!

    Zgłoszony przez Xeni@ na lutego 4, 2017 at 17:57.

    pych! wyglądają cudnie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jak dla mnie rewelacja, wyszły idealne, tylko...

    Zgłoszony przez BarbaraT27 na stycznia 29, 2017 at 18:59.

    jak dla mnie rewelacja, wyszły idealne, tylko dłuzej suszyłam ale to wszystko zależy do piekarnia, teraz bedziemy robić kolorowe Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszły pyszne 😋...

    Zgłoszony przez Martitakrk na stycznia 26, 2017 at 15:45.

    Wyszły pyszne 😋

    W TM5 ❤️

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bezy Megaaa!!! Moje dzieci je uwielbiają !!

    Zgłoszony przez KasiaMac na stycznia 14, 2017 at 11:09.

    Bezy Megaaa!!! Moje dzieci je uwielbiają !!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, chrupiące z wierzchu, miękkie w środku.

    Zgłoszony przez askasz na grudnia 3, 2016 at 15:22.

    Pyszne, chrupiące z wierzchu, miękkie w środku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • AgnesBH napisał:...

    Zgłoszony przez babs na listopada 28, 2016 at 17:49.

    AgnesBH napisał:

    Też nie wiem dlaczego masa wychodzi wodnista , w smaku są pyszne ale musiałam masę wlać do foremek silikonowych, ponieważ konsystencja wychodzi mi bardzo płynna. Ktoś poradzi co robie źle?


    musisz ubijac dluzej az masa wyjdzie sztywna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super , troszkę się "rozjechały" , ale dzięki...

    Zgłoszony przez Krysiaho na listopada 18, 2016 at 17:14.

    Super , troszkę się "rozjechały" , ale dzięki temu wyszły nawet ładniejsze

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis, na TM5 też

    Zgłoszony przez jaroo1975 na października 1, 2016 at 16:59.

    super przepis, na TM5 też wychodzi, moje dziewczyny nie wiedziały, że tak super masę na bezy da się zrobić

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zostaly bialka z likieru

    Zgłoszony przez perlitek na sierpnia 16, 2016 at 17:59.

    Zostaly bialka z likieru jajecznego i zamienily sie w piękne bezy. Przepis super!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super wychodzą !!!

    Zgłoszony przez bogdanw70 na sierpnia 4, 2016 at 14:32.

    super wychodzą !!! wielokrotnie robiłem !!! POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bezy przepyszne znikają w 5

    Zgłoszony przez markielek na lipca 24, 2016 at 10:30.

    Bezy przepyszne znikają w 5 minut.  tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam - bardzo dobre  

    Zgłoszony przez andpel na maja 14, 2016 at 15:49.

    polecam - bardzo dobre

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Doskonałe Polecam!!

    Zgłoszony przez SusKat na maja 6, 2016 at 09:54.

    Doskonałe tmrc_emoticons.) Polecam!!

    SusKat

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bezy  przepyszne!!          

    Zgłoszony przez Macyszynka na kwietnia 24, 2016 at 18:40.

    bezy  przepyszne!!                             bezy pani Alicji super same w sobie oraz jako dodatek do deseru

    [[wysiwyg_imageupload:2632:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre. wyszły złote

    Zgłoszony przez kasrok na kwietnia 22, 2016 at 19:38.

    bardzo dobre. wyszły złote ale: te które uformowałam w kupki wyszły miękkie w środku a kruche na zewnątrz a te ktore były pofalowane w poziomie (bardziej płaskie niż kupki) wyszły całe kruche tmrc_emoticons.) więc kwestia jak uformujemy bezik tmrc_emoticons.;) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis. Jeśli

    Zgłoszony przez ZoPi na marca 23, 2016 at 20:59.

    Bardzo dobry przepis. Jeśli chodzi o pieczenie / suszenie to już sprawa piekarnika. U mnie 5 minut w temp. 120°C, następnie 45 min w 90°C i jeszcze 1,5 godz. w 80°C. Dziękuję za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też robiłam te bezy są

    Zgłoszony przez iva41 na lutego 26, 2016 at 22:50.

    Ja też robiłam te bezy są pyszne znikły bardzo szybko i juz sie nie mogą doczekać na następne bezy.

    Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam już dwa razy. Powiem

    Zgłoszony przez weronika1607 na lutego 17, 2016 at 11:59.

    Robiłam już dwa razy. Powiem tyle KOCHAM❤❤❤

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bezy wyszly super! Polecam

    Zgłoszony przez agapl na lutego 8, 2016 at 21:48.

    Bezy wyszly super! Polecam przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bezy super. Pierwszy raz

    Zgłoszony przez Kawiarenka na lutego 7, 2016 at 21:10.

    Bezy super. Pierwszy raz robiłam, więc tym bardziej jestem zadowolona. Były chrupiące z zewnątrz a miękkie w środku, tylko ze w jedzeniu takie troche ciągutki wyszły, więc pewnie gdzieś popełniłam błąd ale w ogóle mi to nie przeszkadzało, bo i tak pyszne tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis świetny! Ja dodałam

    Zgłoszony przez WegJ15 na lutego 6, 2016 at 18:25.

    Przepis świetny! Ja dodałam jeszcze różowego barwnika tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacyjny, na

    Zgłoszony przez Gisia na lutego 6, 2016 at 15:32.

    Przepis rewelacyjny, na 6+ Bezy udane i baaardzo dobre.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja! Pyszne

    Zgłoszony przez Astima na lutego 4, 2016 at 12:38.

    Rewelacja! Pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sa idealne    polecam goraco

    Zgłoszony przez Sylwunia02 na stycznia 30, 2016 at 14:23.

    Sa idealne   Cooking 7  polecam goraco Big Smile dziękuje za przepis .pozdrawiam  tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale fajny przepis, wszystko

    Zgłoszony przez iwonap22 na stycznia 29, 2016 at 17:44.

    Ale fajny przepis, wszystko się udało, bedę go stosować do rosy też!!! Dziękuje Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super!! Mój synek po prostu

    Zgłoszony przez jenny12354@wp.pl na stycznia 15, 2016 at 16:01.

    Super!! Mój synek po prostu je uwielbia.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam zgodnie z przepisem.

    Zgłoszony przez AgaOliBe na stycznia 10, 2016 at 18:13.

    Robiłam zgodnie z przepisem. Wyszły złote i lekko surowe w środku. tmrc_emoticons.( 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne.  Po prostu

    Zgłoszony przez e-linka na stycznia 8, 2016 at 21:36.

    Przepyszne.  Po prostu REWELACJA.  Polecam.  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •