3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezy marmurkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 3 białka
  • 230 g cukru
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 5 kropli soku z cytryny
  • szczypta soli
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. rozgrzać piekarnik do 150*C

    wszystkie składniki ubijać za pomocą motylka 4min/temp.50*/ obroty 3,5

    ponownie ubijać bez temperatury 4min/obroty 3,5

     

    przełożyć do miski i umoczonym w soku z jagód patyczku delikatnie zamieszać tak aby powstały tylko smugi

    łyżką przełożyć na blachę z papierem do pieczenia, mi wyszło 12 dużych sztuk

    i piec 15 minut temp.150*

    następnie 1 godzinę temperatura 100*

    zostawić do przestygnięcia w piekarniku

    powinny być suche z wierzchu i ciągnące w środku

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Właśnie wyjęłam z piekarnika.

    Zgłoszony przez jolanta58 na kwietnia 23, 2016 at 21:08.

    Właśnie wyjęłam z piekarnika. Bezy są rzeczywiście pyszne i proste w wykonaniu.Zapisuję w "ulubione" .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • fajny sposób na spożytkowanie

    Zgłoszony przez duende na sierpnia 24, 2011 at 10:58.

    fajny sposób na spożytkowanie białek, które zostają niewykorzystane przy innych potrawach.

    spróbuję na pewno tmrc_emoticons.)

    http://thebestthing12.blogspot.com/

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo proszę i smacznego

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 13, 2011 at 20:22.

    Bardzo proszę i smacznego życzę tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za szybkie

    Zgłoszony przez ewemar na sierpnia 11, 2011 at 12:40.

    Dziękuję za szybkie odpowiedzitmrc_emoticons.) Bezy na pewno wypróbuję!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • oczywiście :)  jeśli w

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 11, 2011 at 10:04.

    oczywiście tmrc_emoticons.)  jeśli w przepisie jest np.cukier waniliowy 1 op. to dodaję 1 łyżkę ekstraktu , jest bardzo intensywny i nie tak sztuczny (w składzie jak i również w smaku) jak olejek waniliowy czy cukier waniliowy tmrc_emoticons.;) wszystko smakuje z nim 100 razy lepiej niż z tymi olejkami!  pozdrawiam! ps bezy można też zrobić bez ekstraktu i również wychodzą pyszne choć ja wolę z wanilią tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znalazłam taki  ekstrakt

    Zgłoszony przez ewemar na sierpnia 11, 2011 at 09:54.

    Znalazłam taki  ekstrakt waniliowy firmy Nielsen-Massey, ma 60 ml, albo tego Weltona, będzie trzeba kupićtmrc_emoticons.) Używa pani tego ekstraktu wzamian za cukier waniliowy bądź olejek waniliowy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam! Ja kupiłam w Berlinie

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 10, 2011 at 23:47.

    Witam! Ja kupiłam w Berlinie w KADEWE ale bez problemu można dostać np. na Allegro, dobry jest amerykańskiej firmy WILTONA i łatwo go kupić przez internet; a mój ulubiony to KIRKLAND signature 100% pure extract MADAGASKAR BOURBON VANILLA. Bardzo wydajny , na długo starcza nawet jak się dużo piecze (ja mam mój już prawie rok i jeszcze połowy nie zużyłam z butelki o poj.473ml) a dodaję do wszystkich ciast,kremów itp. Szczerze polecam i życzę smacznego tmrc_emoticons.;) !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gdzie można kupić ten

    Zgłoszony przez ewemar na sierpnia 10, 2011 at 23:32.

    Gdzie można kupić ten ekstrakt waniliowy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bezy przepyszne i przecudne!

    Zgłoszony przez gogol na sierpnia 10, 2011 at 14:47.

    Bezy przepyszne i przecudne! Cooking 7 Właśnie wyciągnęłam z piekarnika.  Wreszcie zrobiłam bezy idealne! Chrupiące i mokre w środku, pyszne! Piana ubiła się idealnie, gorąco polecam , super przepis i bardzo szybki jak na bezy ! Dziękuję! tmrc_emoticons.)

    gogol

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • na pewno łyżka czy na pewno

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 2, 2011 at 19:06.

    na pewno łyżka tmrc_emoticons.) czy na pewno dodała Pani ekstrakt a nie olejek czy zapach waniliowy?  robiłam je już nie raz i zawsze wychodzą , przepis jest sprawdzony , może nie trzymała się Pani przepisu i np za krótko ubijała pianę ???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • coś chyba nie tak z tym

    Zgłoszony przez RUDEK76 na sierpnia 2, 2011 at 18:19.

    coś chyba nie tak z tym przepisem bo wyszła mi zupa nie wiem jak z tego można zrobić beze tmrc_emoticons.( może ma być łyżeczka ekstraktu a nie łyżka ????

    rudek76
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze