- TM 31
 
Składniki
- BEZY:
 - 4 białka
 - 250 g cukru pudru
 - sok wyciśnięty z 1 cytryny
 - KREM:
 - 125 g sera mascarpone
 - pół szklanki śmietanki kremówki
 - 2 łyżeczkidrobnej kawy rozpuszczalnej
 - pół łyżeczki cukru
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do suchego
naczynia miksującego założyc motylek i ubijać białka czas 4min./poz.4, dodając
po 1 łyżce cukru. Stopniowo wlewać sok z cytryny i nadal ubijać (te same
obroty). Masa musi być bardzo sztywna. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i
łyżką wykładać na nią masę (można użyć rękawa cukierniczego, ja nie użyłam).
Piec (wysuszać) około 70-80 minut w 115-120 stopniach.Mascarpone ubić za pomocą motylka czas 4 min./poz.4. Dodawać po
łyżce śmietankę a na końcu kawę i cukier i ubijać jeszcze 1 min.
Kremem przełożyć upieczone i wystudzone bezy.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze