3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezy cytrynowe z kremem kawowym


Wydrukuj:
4

Składniki

  • BEZY:
  • 4 białka
  • 250 g cukru pudru
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • KREM:
  • 125 g sera mascarpone
  • pół szklanki śmietanki kremówki
  • 2 łyżeczkidrobnej kawy rozpuszczalnej
  • pół łyżeczki cukru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  

    Do suchego
    naczynia miksującego założyc motylek i ubijać białka czas 4min./poz.4, dodając
    po 1 łyżce cukru. Stopniowo wlewać sok z cytryny i nadal ubijać (te same
    obroty). Masa musi być bardzo sztywna. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i
    łyżką wykładać na nią masę (można użyć rękawa cukierniczego, ja nie użyłam).
    Piec (wysuszać) około 70-80 minut w 115-120 stopniach.

     

    Mascarpone ubić za pomocą motylka czas 4 min./poz.4. Dodawać po
    łyżce śmietankę a na końcu kawę i cukier i ubijać jeszcze 1 min.


    Kremem przełożyć upieczone i wystudzone bezy.

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy