Tu jesteś:
4
Składniki
14 kawałek/kawałki/kawałków
Babka z oranżadą (pulchna i zawsze się udaje)
- 4 jaja
- 250 g cukru
- 380 g mąki tortowej
- 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
- 100 g oleju
- 220 g Oranżady (lub wody smakowej gazowanej)
- 2 łyżki kakao
-
6
2h 15min
Czas całkowity 1h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Białka oddzielić od żółtek.
Założyć motylekil i białka ubić 2 min./obr. 4.
Wsypać cukier i włączyć 1min./obr. 3 i od razu przez otwór w pokrywie dodać po 1 żółtku.
Wsypać mąkę, proszek, wlać olej i oranżadę ubić 1 min/obr 3.
Wyciągnąć motylek. Ciasto wlać do formy keksowej (35 cm) zostawiając nieco na dnie (ok 1/4 ciasta).
Ściągnąć ciasto na dno naczynia za pomocą kopystki i dodać 2 łyżki kakao ubić 30 sek./obr. 3. Kakaową masą popisać ciasto w formie.
Piec 180 st. ok 1 godziny.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzbardzo fajna babka, łatwa i smaczna
bardzo fajna babka, łatwa i smaczna
niezły i szybko się robi
niezły i szybko się robi