3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka z oranżadą (pulchna i zawsze się udaje)


Wydrukuj:
4

Składniki

14 kawałek/kawałki/kawałków

Babka z oranżadą (pulchna i zawsze się udaje)

  • 4 jaja
  • 250 g cukru
  • 380 g mąki tortowej
  • 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
  • 100 g oleju
  • 220 g Oranżady (lub wody smakowej gazowanej)
  • 2 łyżki kakao

  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 1h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek.
    Założyć motylekil i białka ubić 2 min./obr. 4.
    Wsypać cukier i włączyć 1min./obr. 3 i od razu przez otwór w pokrywie dodać po 1 żółtku.
    Wsypać mąkę, proszek, wlać olej i oranżadę ubić 1 min/obr 3.
    Wyciągnąć motylek. Ciasto wlać do formy keksowej (35 cm) zostawiając nieco na dnie (ok 1/4 ciasta).
    Ściągnąć ciasto na dno naczynia za pomocą kopystki i dodać 2 łyżki kakao ubić 30 sek./obr. 3. Kakaową masą popisać ciasto w formie.
    Piec 180 st. ok 1 godziny.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz