Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 400 g wody
- 0,25 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 15 g cukru
- 600 g czerwonych buraków, obranych i pokrojonych na kawałki
- 700 g ziemniaków, obranych i pokrojonych na kawałki
- 30 g oleju
- 200 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 8 filetów ze śledzi w oleju
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Dodać olej, poddusić 3 min/Varoma/obr. 1.
- Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem śledzi, gotować 23 min/100°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Śledzie rozłożyć na talerzach, podawać z ugotowanymi warzywami.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzDzisiaj wyprobowalam i w sumie ok. Zalecam jedynie...
Dzisiaj wyprobowalam i w sumie ok. Zalecam jedynie ziemniaki w wieksze kawałki pokroić bo mi się rozgotowaly ( powstala papka) i z reszty czego nie dało rady się wyłowić zrobiłam zupke buraczkowa dla mojej córeczki.
Potrawa na piątkowy obiad,