3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Śledź z buraczkami i ziemniakami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Śledź z buraczkami i ziemniakami

  • 400 g wody
  • 0,25 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 15 g cukru
  • 600 g czerwonych buraków, obranych i pokrojonych na kawałki
  • 700 g ziemniaków, obranych i pokrojonych na kawałki
  • 30 g oleju
  • 200 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 8 filetów ze śledzi w oleju
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    2. Dodać olej, poddusić 3 min/Varoma/obr. 1.
    3. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem śledzi, gotować 23 min/100°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
    4. Śledzie rozłożyć na talerzach, podawać z ugotowanymi warzywami.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz