3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rybka zapiekana z ziemniakami i dynia


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 550 gramów ziemniaków
  • 300 gramów Bulionu warzywnego
  • 150 gramów dyni
  • 3 filety z dorsza (300-350g)
  • kilka kulek pieprzu
  • sól, pieprz do smaku
  • tymianek
  • 1/2 cytryny - sok
  • 4 łyżki oleju z oliwek
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rybe umyc, osuszyc, posolic, popieprzyc, nasmarowac polowa oliwy, skropic sokiem z cytryny, odlozyc. Ziemniaki obrac, umyc, pokroic na czesci, wlozyc do Closed lid. Dodac bulion, kulki pieprzu, tymianek: 15min / 100° / Counter-clockwise operation / obr 1. 5 min. przed koncem dodac pokrojona w gruba kostke dynie. Wyjac, przelozyc do brytfanki, na wierzch ulozyc filety, polac oliwa, posypac tymiankiem. Piec w goracym piekarniku: 200° / 25-45 min. 5-8 min przed koncem wlaczyc tylko gòre lub grill. Leciutko zapiec. Posypac swieza pietruszka.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz