Składniki
2 porcja/porcje/porcji
folia aluminiowa
Potrzebne:
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka masła
- 2 filety z dorsza
- liście z 2 gałązek natki pietruszki
- kilka listków rozmarynu (ok. 4)
- skórka z cytryny (ok. 1/4)
- sól i pieprz do smaku
- 100 g kaszy białej gryczanej
- 100 g kapusty kiszonej
- 1 marchewka
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
GOTOWE :)
KROK - 1
KROK -3 gotowanie
KROK - 2 Surówka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
SMACZNEGO
Nadaję się jako danie na wynos
Przepis na marynatę zaczerpnięty z książki "RYBY SĄ SUPER" - przepisy Karola Okrasy i Doroty Wellman, ale lekko zmodyfikowany.
UWAGA SMAK WYCHODZI WYRAZISTY I OSTRY OD MUSZTARDY - DLATEGO POPRAWIŁAM PRZEPIS NA ZMNIEJSZONA ILOŚĆ ROZMARYNU I MUSZTARDY (POPRAWIONE JUŻ W PRZEPISIE )
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz