3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa warzywna i kurczak na drugie danie


Wydrukuj:
4

Składniki

2 litr/litra/litry/litrów

Zupa warzywna i kurczak na drugie danie

Zupa

  • 4 kawałki marchewka
  • 4 kawałki pietruszka
  • 1 porcji cebula
  • 2 łodyżki selera naciowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 różyczka kalafiora
  • 4 różyczka brokułu
  • 200 gramów ryż długoziarnisty
  • 2 filet z piersi kurczaka, bez skórą
  • 3 łyżki kukurydza z puszki
  • garstkę nasion nasturcji lub kapary

Sos Verde

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 natka pietruszki, świeża
  • 1 garść szpinaku
  • 1 garść jarmużu
  • 10 małych listków mięty, świeżej
  • 2 łyżki nasturcji konserwowej lub kaparów
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 3 kawałki anachois
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki koncentrat bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 6 małych listków kolendry świeżej, można pominąć
  • 10 orzeszków piniowych, lub innych

Drugie danie

  • 2 filety z piersi kurczaka, bez skórą
  • sos Verde
  • 4 lub 6 ziemniaki z wody

  • 6
    33min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Danie jednogarnkowe
  1. BOCZUŚ 4 lub wiecej, plasterki boczku pokroić w cienkie paski i zrumień na 3 łyżkach oleju na złoty kolor, na małej patelni dodając listki rozmarynu lub tymianku po zrumienieniu wyjąć do miseczki boczek i zioła.
  2. ZUPA Tłuszcz z patelni przełóż doBlokada naczynia miksującego i dodaj pokrojone w kawałki warzywa: 1 marchewkę, 1 pietruszkę, 1 cebulę, 1 łodyge selera naciowego oraz ząbek lub dwa czosnku włączyć rozdrabnianie na 3 sek obr. 5 dodaj szczyptę soli i pieprzu oraz łyżeczkę koncentratu bulionu drobiowego, teraz się duszą, ustaw temperaturę na 120°C na 5 minutObroty wsteczneobroty wsteczne na 3, po tym czasie dodaj ziarenka nasturcji lub kaparów, kilka różyczek brokułu i kalafiora, garść ryżu i 2 piersi z kurczaka całe. Wlej 1,5 l gorącej wody i ustaw temperaturę 120°C na 25 min i wsteczne Obroty wsteczne obroty oczywiście. Jeżeli lubisz ziemniaki do drugiego dania to wstaw ziemniaki i ugotuj je osobno. Podawaj zupę posypaną natką.
  3. Drugie danie. Wyjmij filety pokrój na plastyry, włóż do zamykanego naczynia i owiń ręcznikiem żeby były ciepłe.
    Sos Verde rozetrzyj na części płytkiego talerza ułuż na nim plastry fileta z kurczaka na nie połóż podsmażone paski boczku, dodaj ugotowane ziemniaki i posyp je zieloną natką. JA FILETA DODATKOWO POSYPUJĘ CZERWONYM PIEPRZEM NIE MIELONYM. No ale to kwestia gustu.
  4. SOS VERDE Wszystkie składniki zmiksuj Blokada naczynia miksującego prez 20 sek obroty na 7
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sos można stosować do grzanek surówek lub jako pesto do makaronów, wtedy posypać parmezanem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy