3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zapiekanka mięsna


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 1 czerwona cebula, przekrojona na połówki
  • 2 ząbki czosnku
  • 650 g wołowiny, chudej, pokrojonej w kostkę, zmrożonej (np. mięso gulaszowe)
  • 1 jajko
  • 1 szczypta anyżu, mielonego
  • 20 g soku z cytryny
  • 25 g przecieru pomidorowego
  • 50 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 200 g soczewicy, z puszki, odsączonej
  • 2 łyżki Natki pietruszki, posiekanej
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek i mięso, rozdrobnić 15 s/obr. 7.
    2. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem pietruszki, wymieszać 1½ min/obr. 6.
    3. Na niewielką blachę lub naczynie żaroodporne, wyłożone papierem do pieczenia, wyłożyć masę mięsną, docisnąć palcami i umieścić w rozgrzanym piekarniku.
    4. Czas zapiekania 30 min/temp. 200°C.
    5. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy