Wariant Boeuf Strogonow Przepis jest testowany
Author picture gabi49
utworzono: 04/7/12 zmieniono dnia: 10/26/15

3
  • thumbnail image 1


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Boeuf Strogonow

Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Wariant Boeuf Strogonow
  • 100 g ogórków kiszonych, pokrojonych w cieniutkie paski
  • 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 100 g wody
  • 2,5 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 600 g pokrojonego mięsa z udźca indyka
  • 30 g oleju
  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 4 łyżki śmietany, gęstej
  • 1 czubate łyżki mąki pszennej
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    SOSU
    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    2.   Na patelni krótko podsmażyc pokrojone w paski mięso z udźca indyka.
    3. Mięso przełożyć do innej miseczki, naczynia, a na patelnię wlać  100 g wody i zagotować, potem zawartość przelać do Closed lid Dodać przesmażone mięso, i przyprawy, gotować 15 min/100ºC/ Counter-clockwise operation /obr. Gentle stir setting .
    4. Dodać pieczarki i ogórki, gotować 12 min/100ºC/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
    5. Śmietanę wymieszać z koncentratem pomidorowym i  maką, dodać do naczynia i jeszcze gotować 5 min/obr.1Counter-clockwise operation
    6. Rozłożyć do miseczek..
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • 100 g wody.
    Zgłoszony przez gabi49 na października 26, 2015 at 20:38.

    100 g wody. tmrc_emoticons.D

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 100 g wody, czy może 100 g?
    Zgłoszony przez jaaagoda na października 26, 2015 at 12:24.

    100 g wody, czy może 100 g?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze