3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Strogonow


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Stroganoff

  • 1 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżki mąki pszennej
  • 100 g śmietany 18%
  • 5 kulek gorczycy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżki musztardy
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczki koncentratu bulionu wołowego
  • 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g cebuli, pokrojonej na połówki
  • 250 g wody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżki oleju, do smażenia
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 600 g fileta wołowego, pokrojonego w paski
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 100 g kiszonych ogórków, pokrojonych w paseczki
  • 6
    45min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Przyprawić mięso pieprzem. Rozgrzać patelnię do bardzo wysokiej temperatury, wlać olej i dodać wołowinę. Zrumienić szybko z każdej strony. Jeśli używamy małej patelni, należy smażyć mięso partiami. W trakcie smażenia posypać mięso solą i smażyć kilka minut. Przełożyć do innego naczynia i odstawić. Na patelnię ostrożnie wlać wodę, aby zebrać sos, zagotować, przelać do innego nacyznia. 

    2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3s/obr 5

    3. Dodać olej, poddusić 5 min/Varoma/obr. 1

    4. Dodać pieczarki, poddusić 4 min/Varoma/Counter-clockwise operation/obr. 1. 

    5. Do naczynia miksującego dodać sos z patelni, bulion, musztardę i 1/2 łyżeczki soli. Gotować 4 min/100C/Counter-clockwise operation/obr. 1

    6, W tym czasie w innym naczyniu wymieszać śmietanę z mąkoą oraz papryką.

    7. Do naczynia miksującego dodać masę śmietanowo-mączną i gotować 1 min/100C/Counter-clockwise operation/obr.1

    8. Dodać wołowinę i ogórki kiszone, podgrzać 1 min/90C/Counter-clockwise operation/obr. 1. delikatnie mieszając kopystką. 

    Podawać niezwłocznie po przygotowaniu.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można napełniać nim bułki. W tym celu należy ściąć wierzch, otworzyć, wyjąć ze środka miąższ.

Można podawać z kluskami śląskimi, makaronem, ziemniakami lub ryżem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • a co z gorczycą i koncentratem?????

    Zgłoszony przez kasienka__j na grudnia 11, 2018 at 21:28.

    a co z gorczycą i koncentratem?????

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczny i szybki

    Zgłoszony przez Mika1985 na stycznia 1, 2018 at 22:31.

    Smaczny i szybki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszło przepyszne, ale w punkcie 8 gotowalam z...

    Zgłoszony przez elwira85@vp.pl na września 26, 2017 at 20:57.

    wyszło przepyszne, ale w punkcie 8 gotowalam z poł godziny, zeby mięsko było miękkie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry strogonow ja daam schab tylko smazyam...

    Zgłoszony przez Haniadita na czerwca 17, 2017 at 09:20.

    Bardzo dobry strogonow, ja dałam schab tylko smazyłam na patelni dłużej, teraz tylko zrobić kluseczki i pyszny obiadek

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne danie. Szybko i smacznie. Robiłam z...

    Zgłoszony przez rafaliwiola na marca 31, 2017 at 12:08.

    Pyszne danie. Szybko i smacznie. Robiłam z polędwiczki wieprzowej i jednej piersi z kurczaka. Mniam mniam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie rewelacja

    Zgłoszony przez tomessi na marca 7, 2017 at 14:49.

    Dla mnie rewelacja tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis trochę nieczytelny ( dla poczatkujacego...

    Zgłoszony przez boogna na lutego 23, 2017 at 11:20.

    Przepis trochę nieczytelny ( dla poczatkujacego kucharza), mięso twarde. Sos trzeba samemu doprawiac bo jest nijaki.

    Bogna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wydaje sie ze fajny przepis,tylko mam wrazenie ze...

    Zgłoszony przez Leonek2013 na lutego 21, 2017 at 15:36.

    Wydaje sie ze fajny przepis,tylko mam wrazenie ze mieso moze byc twarde, bo za krotko gotowane Lol

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny polecam

    Zgłoszony przez Konelek 2013 na stycznia 29, 2017 at 14:52.

    Bardzo smaczny polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smak potrawy dobry, nawet

    Zgłoszony przez Magda341 na września 1, 2016 at 21:23.

    Smak potrawy dobry, nawet bardzo ale według mnie należy dodać wode w punkcie 5 (ja dolałam tak do połowy naczynia) i gotować przynajmniej pół godz inaczej mięso jest twarde, no chyba, że ktoś takie lubi tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis!!!!!

    Zgłoszony przez Ania25 na lipca 12, 2016 at 13:20.

    Bardzo dobry przepis!!!!! Napewno bede czesto gotowac tmrc_emoticons.) Cooking 1

    Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre , chociaż

    Zgłoszony przez irena58 na czerwca 22, 2016 at 16:17.

    Bardzo dobre , chociaż wołowinka wyszła lekko tępa Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaje do wyprobowania 

    Zgłoszony przez Leonek2013 na czerwca 6, 2016 at 22:31.

    Dodaje do wyprobowania  tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam ja mam pytanie ...jest

    Zgłoszony przez siuniah na czerwca 6, 2016 at 15:43.

    Witam ja mam pytanie ...jest propozycja ze można podać z ryżem itd a z pieczywem albo bułeczkami ziarnistymi bedzie pasować????czy to ma konsystencje aby podać w miseczkach ???dziekuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rzeczywiscie pycha,ja dodalam

    Zgłoszony przez sasia na maja 8, 2016 at 17:17.

    rzeczywiscie pycha,ja dodalam pod koniec pomidorki z puszki ,sos zrobil sie idealny polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mniam, pycha :)

    Zgłoszony przez Huniwa na marca 22, 2016 at 13:37.

    Mniam, pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dobre!!! ja uwielbiam !!!!  

    Zgłoszony przez wioletka22 na marca 16, 2016 at 15:28.

    dobre!!! ja uwielbiam !!!!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychaaaaa

    Zgłoszony przez weronika1607 na lutego 17, 2016 at 11:45.

    Pychaaaaa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, mam pytanie. Może

    Zgłoszony przez Basaczka na lutego 4, 2016 at 11:12.

    Witam, mam pytanie. Może głupie ale nie znalazłam odpowiedzi. Po co ten rozgrzany piekarnik?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze