3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Schab w galarecie na wielkanoc


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 600 g schabu bez kości
  • I żelatyna
  • 2 kostki rosołowe
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pieprz, liść laurowy
  • Dekoracja:
  • 2 marchewki
  • l ugotowane jajko
  • groszek konserwowy
  • natka pietruszki
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlać 1 1 wrzącej wody, schab i marchewkę umieścić
    w koszyczku, gotować - czas 42 min, temp. Varoma,
    obr. poz. 1.
    Wyjąć koszyczek, uzupełnić wywar do 1 litra, dodać przyprawy
    i gotować - czas 5 min, temp. 100 °C, obr. poz. 2, dodać
    rozpuszczoną żelatynę.
    Schab po wystudzeniu pokroić na plastry, ułożyć na półmisku
    i dekorować jajkiem, groszkiem zielonym i natką.
    Zalać galaretą.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz