Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Potrawka
- 1 szczypty tymianku
- 1 szczypty rozmarynu
- 1 szczypty lubczyku
- 50 g oliwy z oliwek
- 60 g marchewki pokrojone w kawałki
- 50 g selera pokrojonego na kawałki
- 40 g cebuli
- 1 szczypty szałwi
- sól i pieprz do smaku
- 100 g białego wytrawnego wina
Marynata mięsa
- pieprz i sól do smaku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 szczypty lubczyku
- 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej TM
- 1 ząbka czosnku
- 200 g piersi z indyka
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Marynata mięsa
Do miski włożyć pokrojoną pierś z indyka, dodać przyprawy i włożyć do lodówki na min 1h.
Opcjonalnie: Przed gotowaniem potrawki można obtoczyć mąką.
Potrawka
Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, seler i marchewskę - 6sek/7obr. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
Dodać oliwę z oliwek, zamarynowane mięso (opcjonalnie obtoczone w mące), lubczyk, rozmaryn, tymianek, szałwia, sól, pieprz i gotować 10min/Varoma/
"Obroty wsteczne" /
"Mieszanie" .
Dodać wino i zostawić na 5 min.
Później gotować 10min/100 C/
"Obroty wsteczne" /
"Mieszanie"
Następnie 10min/Varoma/
"Obroty wsteczne" /
"Mieszanie"
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Podawać z kasza lub ryżem lub makaronem.
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz