thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
550 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Pierś kurczaka z mozzarellą i groszkiem cukrowym

  • 550 g pierś z kurczaka, bez kości, 2 piersi z kurczaka
  • 20 g oliwa z oliwek
  • 2 szczypty sól
  • 1 szczypty pieprz, mielony
  • 84 g suszone pomidory
  • 120 g ser mozzarella
  • 130 g kasza gryczana, prażona
  • 1 łyżeczki czosnek, mielony
  • 1 łyżeczki papryka słodka, mielona
  • 400 g groszek cukrowy, lub fasolka szparagowa
  • 25 g natka pietruszki, świeża

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Groszek cukrowy odkroić końce i włożyć do dolnej cześć waromy
  2. Marynata
  3. DO naczynia dodać 20 g oliwa z oliwek
  4. 2 szczypty sól
  5. 1 szczypty pieprz, mielony
  6. 84 g suszone pomidory
  7. 1 łyżeczki czosnek, mielony
  8. 1 łyżeczki papryka słodka, mielona
  9. 25 g natka pietruszki, świeża
  10. Miksowanie"Miksowanie" 10s / 10 oborty
  11. Przygotowanie piersi
  12. mięso oczyścić, z dwóch piersi zrobic 4 kawałki mięsa, ponacinać tak aby zrobić kieszonki na marynatę
  13. mięso ułożyć na górnej części waromy, kieszonki uzupełnić calością marynaty z naczynia miskującego
  14. na kurczaka położyć ser mozzarella
  15. Gotowanie
  16. Naczynie miksujące opukać wodą , nie musi być idealnie czyste

    Do naczynia miksującego wlać 1 litr wody, posolić 1 łyzeczką wody
  17. Do koszyczka wrzuć 120 g kaszy
  18. na pokrywkę nałożyć varomę, niższe naczynie z groszkiem, na nie kurczaka, i przykrywkę varomy
  19. Gotować 20 minut , varoma,Mieszanie"Mieszanie" obroty na 1Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"
  20. Po 20 minutach sprawdzić czy kurczak jest gotowy, jeśli wyjąć koszyczek z kaszą, ustawić na dodatkowe 10 minut varoma, obroty na 1

Porady

zamiast groszku cukrowego moża użyć fasolki szparagowej

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierś kurczaka z mozzarellą i groszkiem cukrowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?