3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi z mięsem i kaszą


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Farsz

  • 1 cebula
  • 2 ząbka czosnku
  • 1 jajko surowe
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 50 g kaszy wiejskiej ugotowanej
  • 450 g mięso wołowe ugotowane, ostudzić
  • olej, sól, pieprz

Ciasto

  • 2 łyżki oleju
  • 560 g mąki pszennej
  • 250 g wody ciepłej
  • 1 jajko całe
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia.



    Wyrabiać 1 min. obr.Ciasto



    Wyjąć, rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
  2. Farsz: mięso zmielić 10 s./ obr. 8 ,dodać podsmarzoną cebulkę na oleju, ugotowaną kaszę, czosnek, listeczki rozmarynu, sól, pierz zmiksować 30 s./ obr. 6







    Farsz układać na kółkach ciasta, formować pierożki, gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ja robię z połowy porcji i wychodzi ok. 40 pierogów.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pierogi z tego przepisu wyszły super. Polecam

    Zgłoszony przez Gos na lutego 17, 2021 at 08:11.

    Pierogi z tego przepisu wyszły super. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo delikatne pierogi mi wyszły z tego...

    Zgłoszony przez napol na stycznia 29, 2017 at 20:59.

    Bardzo delikatne pierogi mi wyszły z tego przepisu. Szybko i sprawnie (poza lepieniem tmrc_emoticons.) )

    Natępnym razem dodałbym jednak więcej tymianku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdecydowanie polecam!

    Zgłoszony przez tabaedy na stycznia 17, 2017 at 19:25.

    Zdecydowanie polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam co oznaczają te obrazki klos pokemnik nie...

    Zgłoszony przez Meskimos na listopada 14, 2016 at 08:44.

    Witam co oznaczają te obrazki klos pokemnik nie wiem jak się zastosować jestem początkującym użytkowniemBlokada naczynia miksującegoCiasto??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja ,nigdy jeszcze nie

    Zgłoszony przez tabaedy na sierpnia 17, 2016 at 13:33.

    Rewelacja ,nigdy jeszcze nie miałam takiego farszu,pychotka tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto genialne, farsz też

    Zgłoszony przez 1kasia5 na czerwca 30, 2016 at 12:33.

    Ciasto genialne, farsz też bardzo dobry. Jednym słowem niebo w ustach.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam, bardzo smaczne i

    Zgłoszony przez Lee Lou na grudnia 13, 2015 at 16:17.

    polecam, bardzo smaczne i łatwe! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • no to jutro przy okazji uszek

    Zgłoszony przez Auri na grudnia 4, 2015 at 19:14.

    no to jutro przy okazji uszek robię! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I są na talerzu Poprostu

    Zgłoszony przez andagus na września 24, 2015 at 15:31.

    I są na talerzu tmrc_emoticons.) Poprostu rewelacja,ciasto idealne Cooking 1  Polecam ten przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze