Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Farsz
- 1 cebula
- 2 ząbka czosnku
- 1 jajko surowe
- 1 gałązka rozmarynu
- 50 g kaszy wiejskiej ugotowanej
- 450 g mięso wołowe ugotowane, ostudzić
- olej, sól, pieprz
Ciasto
- 2 łyżki oleju
- 560 g mąki pszennej
- 250 g wody ciepłej
- 1 jajko całe
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia.
Wyrabiać 1 min. obr."Ciasto"
Wyjąć, rozwałkować i wycinać szklanką kółka. - Farsz: mięso zmielić 10 s./ obr. 8 ,dodać podsmarzoną cebulkę na oleju, ugotowaną kaszę, czosnek, listeczki rozmarynu, sól, pierz zmiksować 30 s./ obr. 6
Farsz układać na kółkach ciasta, formować pierożki, gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ja robię z połowy porcji i wychodzi ok. 40 pierogów.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPierogi z tego przepisu wyszły super. Polecam
Pierogi z tego przepisu wyszły super. Polecam
Bardzo delikatne pierogi mi wyszły z tego...
Bardzo delikatne pierogi mi wyszły z tego przepisu. Szybko i sprawnie (poza lepieniem
)
Natępnym razem dodałbym jednak więcej tymianku.
Zdecydowanie polecam!
Zdecydowanie polecam!
Witam co oznaczają te obrazki klos pokemnik nie...
Witam co oznaczają te obrazki klos pokemnik nie wiem jak się zastosować jestem początkującym użytkowniem
"Blokada naczynia miksującego"
"Ciasto" ??
Rewelacja ,nigdy jeszcze nie
Rewelacja ,nigdy jeszcze nie miałam takiego farszu,pychotka
Ciasto genialne, farsz też
Ciasto genialne, farsz też bardzo dobry. Jednym słowem niebo w ustach.
polecam, bardzo smaczne i
polecam, bardzo smaczne i łatwe!
no to jutro przy okazji uszek
no to jutro przy okazji uszek robię!
I są na talerzu Poprostu
I są na talerzu
Poprostu rewelacja,ciasto idealne
Polecam ten przepis 