3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Oszukane gołąbki


Wydrukuj:
4

Składniki

Gołąbki

  • 400 g kapusty
  • 300 g mięsa
  • 250 g ryżu
  • 2 jajka
  • 150 g cebuli
  • soli
  • pieprz
  • czosnek
  • majeranek
  • przecier pomidorowy
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Gołąbków
  1. Wsypać ryż do koszyczka i włożyć do naczynia,nalać wżątku tak,aby ryż był w połowie zanurzony i gotować 15 min/100 C  /obr 1

    Cebulę,jajka i mięso rozdrobnić na masę,ok 20 sek/obr 9.wyjąć z naczynia

    Posiekać kapustę pomagając kopystką 5 sek/obr 4

    Połączyć wszystkie składniki,dodać przyprawy i ulepić "oszukane gołąbki"

    Ułożyć na Varomie,do naczynia wlać wrzącą wodę,dodać 1/2 kostki rosołowej i parować 20 min/obr1/.temp Varoma

     

    Do wywaru można dodać 1 łyżke mąki,1 łyżke śmietany i 1 łyżkę koncentratu.Ustawić 4 min/100 C/obr 4 i mamy sos do gołąbków.

                                                 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Hej.Gołąbki po Poznańsku -

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na sierpnia 22, 2013 at 00:14.

    Hej.Gołąbki po Poznańsku - pod taką nazwą znamy to danie. Jakby kto pytał, na te proporcje to bym dał z jedną marchewkę do zmiksowania razem z kapustą. Poza tym ryż bym gotował na parze, czyli zmoczyć go wodą i gotować 250g - wrzącej wody 15 minut Varoma obroty 1. Czosnku według uznania (minimum 1-2 ząbki) sól i pieprz do smaku ( po około pół płaskiej łyżeczki) zamiast majeranku (łyżeczka czubata na tą ilość mięsa) dałbym sos sojowy kilka kropli ok 3-5. A mięso... Rzeczywiście zbyt zmielone - proponowałbym osobno szatkować cebulę i osobno mielić mięso i dopiero wtedy połączyć cebulę mięso z jajami. Zastanawiam się czy można by z kapustą wymieszać na wstecznych obrotach... 

    Może ktoś spróbuje?  Big Smile

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jedzenie dobre jedyna uwaga

    Zgłoszony przez olamarcin na lutego 7, 2013 at 14:37.

    Jedzenie dobre jedyna uwaga za bardzo zmiksowane mięso i szkoda ,ze brak dokładnych danych  dot pieprzu ,soli , czosnku nie  wiadomo ile dodac tych przypraw  ,ale dobre jedzonko  Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję za przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 30, 2013 at 14:46.

    Cooking 1Bardzo dziękuję za przepis ,ktory wykorzystam w najbliższym czasie Big Smile  Pozdrawiam serdecznie. Party Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze