3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mięso z ryżem po serbsku


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 15 g oleju, rzepakowego
  • 500 g schabu wieprzowego, pokrojonego w kostkę
  • 150 g cebuli, pokrojonej na połówki
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g pomidorów, z puszki
  • 600 g wody
  • 2 kostki bulionu mięsnego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 30 g przecieru pomidorowego
  • 200 g ryżu
  • 500 g papryki, kolorowej, pokrojonej na kawałki
  • 250 g pomidorów, małych, pokrojonych w ćwiartki
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Sos sojowy, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, ½ łyżeczki oleju rzepakowego wymieszać w misce i dodać mięso. Marynować 2 godziny.
    2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    3. Dodać 15 g oleju rzepakowego, dusić 2 min/Varoma/obr. 1.
    4. Dodać pomidory z puszki, wodę, kostki bulionu, przyprawy, przecier pomidorowy i ryż. Odsączone mięso włożyć do przystawki Varoma, nałożyć przystawkę, gotować 30 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
    5. Na mięso ułożyć paprykę i pomidory, gotować 10 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
    6. Zawartość Varomy przełożyć do dużej miski, dodać ryż z pomidorami, wymieszać. Podawać na gorąco.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja użyłem ryżu brązowego i gotowałem go 7...

    Zgłoszony przez pawbry na lutego 2, 2017 at 06:08.

    Ja użyłem ryżu brązowego i gotowałem go 7 minut dłużej. Danie wyszło super, nawet dziecko zajadało się mięciutkim mięskiem. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mięso twarde, ryż za miękki. Wyszła papka.

    Zgłoszony przez Pszczółka Majaaa na grudnia 10, 2016 at 17:09.

    Mięso twarde, ryż za miękki. Wyszła papka.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ryz wyszedl

    Zgłoszony przez minie2015 na lutego 29, 2016 at 20:31.

    Ryz wyszedl super...pomidorowy,h.smaczny.mieso dogrilowalam na patelni grilowej i doprawilam po swojemu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy smak. Dorosłym

    Zgłoszony przez Gisia na lutego 1, 2016 at 19:54.

    Ciekawy smak. Dorosłym smakowało bardzo, dzieci odmówiły współpracy tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne, choć dla mnie

    Zgłoszony przez Angelica na października 20, 2015 at 08:40.

    Bardzo smaczne, choć dla mnie trochę za kwaśne. Następnym razem dam mniej pomidorów. Użyłam piersi z indyka zamiast schabu. Ryż dodałam po 20 min gotowania, więc gotował się w sumie 20 min i był taki jak należy. Polecam - to smaczne, urozmaicone danie jednogarnkowe.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • to wszystko zależy od ryżu,

    Zgłoszony przez ania3330607 na sierpnia 30, 2015 at 15:59.

    to wszystko zależy od ryżu, ja często gotuje coś na Varomie plus ryż ok 25 minut i ryż jest OK tmrc_emoticons.)

    „Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajne danie. Wizualnie

    Zgłoszony przez Giguś na kwietnia 29, 2015 at 11:12.

    Bardzo fajne danie. Wizualnie takie sobie ale smak super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest nieprzemyślany

    Zgłoszony przez Masełko na marca 12, 2015 at 10:03.

    Przepis jest nieprzemyślany niestety, ponieważ ryż gotuje się ok 15 min. a w przepisie jest czas 30 min. Stanowczo za długo, ryż jest rozgotowany, jedna wielka papka. Trzeba albo skrócić czas gotowania lub ryż wrzucić później  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis na danie

    Zgłoszony przez Giguś na lutego 27, 2015 at 14:52.

    Super przepis na danie jednogarnkowe. Rewelacja

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smakowo - super,choć

    Zgłoszony przez Gudzia na lutego 11, 2015 at 21:46.

    Smakowo - super,choć faktycznie wygląda trochę papkowato..Ale uważam, że smak rekompensuje wygląd.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam ryż brązowy, który

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 11, 2015 at 20:29.

    Polecam ryż brązowy, który się nie rozgotuje na pulpę tmrc_emoticons.;) Danie pyszne więc szkoda z niego rezygnować Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Danie zaskoczyło mnie swoim

    Zgłoszony przez Agary na stycznia 3, 2015 at 14:05.

    Danie zaskoczyło mnie swoim smakiem. Oczywiście na plus. Świetny przepis, wielce zadowalający efekt końcowy. Faktycznie - wizualnie nie zachwyca, ale nadrabia w smaku. Do tego szybkie w wykonaniu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Całkiem fajne danie. Na

    Zgłoszony przez anastazja.k na maja 18, 2014 at 18:42.

    Całkiem fajne danie. Na talerzu wychodzi rzeczywiście jedna wielka pulpa ale bardzo smaczna. zamiast schabu można dac filet wtedy takie lżejsze to jest.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ryż wyszedł rozgotowany...

    Zgłoszony przez Rudziutka na kwietnia 19, 2012 at 21:06.

    Ryż wyszedł rozgotowany... Całe danie ciekawe i smaczne, ale z powodu tego ryżu wyszła normalnie taka papka....

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze