Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Kurczak z warzywami po chińsku (3)
- 150 g piersi z kurczaka
 - 80 g marchewki
 - 80 g papryki czerwonej
 - 5 g oliwy z oliwek
 - 75 g ryżu brązowego
 - 0,5 łyżeczki musztardy
 - 50 g Kapusty pekińskiej
 - 25 g sosu słodkiego-chilli
 - 1 łyżeczki sezamu
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Varoma - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego umieść miskę i odważ do niej 150g kurczaka.
 - Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw musztardą, słodką papryką, solą, i pieprzem.
 - Do naczynia miksującego dodaj 5 g oliwy oraz dodaj zamarynowane mięso.
 - Dodaj 150g wody.
 - Na pokrywie naczynia miksującego ustaw dolną część przystawki Varoma, odważ do niej 80 g marchewki i 115 g papryki, pokrojonej w słupki.
 - Nałóż pokrywkę varomy, ustaw obroty1, temperatura Varoma, czas 15 minut. W tym czasie ugotuj ryż.
 - Nałóż wkład nakładki Varoma i odważ do niej 50g kapusty pekińskiej. Nałóż pokrywkę.
 - Zobacz czy w naczyniu miksującym jest jeszcze woda, jeżeli to to dolej około 50g aby nie przypalić naczynia.
 - Ustaw obroty 1, temperaturę Varoma, czas 3 minuty.
 - Do naczynia przełóż warzywa, dodaj 25g sosu słodkiego chili.
 - Nałóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego, ustaw obroty wsteczne 0,5; temperaturę 95 st.C, czas 1,5 minuty.
 - Gotowe danie podawaj z ryżem, posypane łyżeczką sezamu.
 
Porady
Kapustę pekińską dodaj według uznania - jeżeli będziesz używać zielonych części, to ilość podana w przepisie jestodpowiednia. Jeżeli będziesz używać bialych części, to zwiększ gramaturę.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze