3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kurczak słodko-kwaśny


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Kurczak słodko-kwaśny

  • 1 kawałki ząbek czosnku
  • 80 gramy cebula
  • 70 gramy czerwona papryka
  • 70 gramy zielona papryka
  • 70 gramy żółta papryka
  • 250 gramy pierś z kurczaka
  • 30 gramy sos sojowy
  • 30 gramy miodu
  • 20 gramy olej rzepakowy
  • 3 plastry ananasa, świeżego, (lub z puszki)
  • 100 gramy woda
  • 30 gramy sok z cytryny, świeżo wyciśnięty
  • 60 gramy ketchup
  • 5 gramy maka ziemniaczana
5

Przygotowanie

  1. W osobnym naczyniu wymieszaj miód z sosem sojowym. Dodaj 250g piersi z kurczaka. Wymieszaj. Do lodówki na 1h
  2. Do naczynia wrzuc czosnek i cebulę pokrojoną w ćwiartkiMiksowanie(5 obr., 3sek
  3. Zgarnij kopystką rozdrobnioną cebulę i czosnek na dno naczynia.
  4. Dodaj olej MieszanieBlokada naczynia miksującegoPodgrzewanie (2min/120st)
  5. Dodaj kurczaka Obroty wstecznePodgrzewanie120st, 6min, 0.5obr
  6. Paprykę pokrój w paski i dodaj do naczynia 120st, 5min, 0.5obr
  7. Na naczyniu ustaw miseczkę i dodaj do niej wodę (100g), 5g mąki ziemniaczanej, 30g soku z cytryny i 60g keczupu. Wymieszaj
  8. Dodaj do naczynia PodgrzewanieObroty wsteczneBlokada naczynia miksującego (5min, 120st, 0.5obr)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Podawać z ryżem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy