3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kulki mięsne na styl azjatycki


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 350 g wieprzowiny
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mielonego imbiru
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 białko
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz
  • 60 g ryżu
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. zalać ryż wrzątkiem z np. odrobiną jarzynki

    2. rozdrobnić marchewkę - 5s,obr.5; przełożyć do innego naczynia

    3. rozdrobnić cebulę - przy Closed lid; 3xturbokrótko- nie wydobędzie sie sok

    4. rozdrobnić  wieprzowinę 30s; obr.9 ( wcześniej najlepjej jeśli ją lekko podmrozimy)

    5. do wieprzowiny dodać wszystkie składniki oprócz ryżu i wyrobić 30s, obr wsteczne-3

    6. odlać wodę z ryżu , z mięsa robić kulki i obtaczać  ryżu

    7. Ułożyć na varomie, do naczynia wlać ok.0,6l wody i gotować 30min, obr.2; varoma

    wystarczy dodać surówkę , lub jednocześnie gotować dowolne warzywa na parze- super obiado kolacja dla dbających o siebie

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo lubie kuchnie

    Zgłoszony przez veronicab71 na lutego 10, 2013 at 19:07.

    Bardzo lubie kuchnie azjatycka, musza byc przepyszne tmrc_emoticons.p  Zamiast pieprzu dodam papryczke tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za super ciekawy

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 10, 2013 at 18:04.

    Cooking 10Dziękuję za super ciekawy przepis Cooking 9 Dodałam do wypróbowania Big Smile  Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze