3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kaszotto z kalafiorem i indykiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Kaszotto z kalafiorem i indykiem

  • 200 gramów pierś z indyka, bez skóry, bez kości
  • 1 marchewka
  • 1/2 selera
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 Pora
  • 2 łyżki oleju
  • 100 g kaszy gryczanej, 1 torebka
  • 500 ml wody
  • 1 czubate łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • 1 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczek kurkumy, suszona
  • 1 łyżeczek kolendry, suszonej mielonej
  • 400 g różyczek kalafiora
  • 100 g liście szpinaku, świeże, lub mrożony
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. Zmielić mięso w maszynce (ja preferuję) lub w Closed lid, wtedy 10sek/obr6. Przełożyć do innego naczynia.
    2. Obrać cebulę, czosnek, marchewkę i selera.
    3. Do Closed lid wrzucić pokrojoną na kawałki marchewkę i pokrojonego na kawałki selera. Rozdrobnić 5sek/obr4. Przełożyć do innego naczynia.
    4. Do Closed lid wrzucić cebulę i czosnek. Rozdrobnić 5sek/obr5.
    5. D
    odać 1 łyżkę oleju, dusić 2min/Varoma/obr1.
    6. Pora pokroić w półplasterki.
    7. Do Closed lid dodać pokrojonego pora.
    8. Dodać pozostałą łyżkę oleju. Dusić 2min/Varoma/obr1.
    9. Do Closed lid włożyć mięso, marchewkę z selerem, doprawić solą i pieprzem i dusić 5min/120st/obr1.
    10. Do Closed liddodać kaszę gryczaną, wlać 500 ml wody, czubatą łyżeczkę koncentratu bulionu drobiowego, sos sojowy, kurkumę, kolendrę, pieprz i sól.
    11. Zagotować 10min/120st/Counter-clockwise operation/obr1.
    12. Do Closed lid dodać różyczki kalafiora, gotować 10min/120st/Counter-clockwise operation/obr1.
    13. Do Closed lid dodać posiekany szpinak i gotować 2min/120st/Counter-clockwise operation/obr1.
    14.Posypać czerwoną papryką i podawać.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Faktycznie bardzo smaczne.Zrobiłam bez szpinaku...

    Zgłoszony przez zabka372 na marca 24, 2018 at 14:15.

    Faktycznie bardzo smaczne.Zrobiłam bez szpinaku bo nie lubię. Napewno wrócę do przepisu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszne danie

    Zgłoszony przez Lucyna11 na marca 15, 2018 at 17:25.

    Bardzo pyszne danie Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Danie może nie wygląda ale jest bardzo pyszne....

    Zgłoszony przez kolumb na marca 11, 2018 at 11:19.

    Danie może nie wygląda ale jest bardzo pyszne. Dobry sposób aby przemycić dzieciom sporą ilość warzyw.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze