Składniki
- 200 g cebuli, pokrojonej na połówki
 - 40 g oleju
 - 600 g karkówki, pokrojonej w kostki 2 x 2 cm
 - 500 g piwa Porter
 - 1 kostka bulionu wołowego
 - 1łyżeczka dżemu z czarnej porzeczki
 - 1łyżeczka musztardy
 - 1 listek laurowy
 - 1 1/2 łyżeczki soli
 - 1/4 łyżeczki pieprzu
 - 200 g marchewki, pokrojonej w plasterki (5 mm)
 - 200 g pieczarek, pokrojonych na ćwiartki
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rozdrobnić cebulę 3 s/obr.5, zgarnąć kopystyką, dodać olej i poddusić 3 min/Varoma/obr.1
Dodać mięso, poddusić 10 min/Varoma/
"Obroty wsteczne" /obr.1Dodać piwo, kostkę, dżem, musztardę, listek, sól, pieprz i gotować 15 min/100 st./
"Obroty wsteczne" /obr.
"Mieszanie" . Na naczyniu miksującym zamiast miarki postawić koszyczek.Dodać warzywa i gotować 30 min/100 st./
"Obroty wsteczne" /obr.
"Mieszanie" .
Porady
Serwuję z kuskusem, ale tradycyjnie podaje się z czeskimi knedlikami.
Doskonale smakuje z ciemnym piwem.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Pychotki
Gulasz rewelacja!
Jest rewelacyjny !!!!!
Miesko mieciutkie
  paluszki lizac!!!! 
smaczny lecz zbyt wodnisty
Bardzo ciekawy przepis
 
  Musi byc smaczny 
 
 
  Wypròbuje 
 
 
 