Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 200 g cebuli, pokrojonej na połówki
- 40 g oleju
- 600 g karkówki, pokrojonej w kostki 2 x 2 cm
- 500 g piwa Porter
- 1 kostka bulionu wołowego
- 1 łyżeczka dżemu z czarnej porzeczki
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 listek laurowy
- 1 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 200 g marchewki, pokrojonej w plasterki (5 mm)
- 200 g pieczarek, pokrojonych na ćwiartki
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
Przygotowanie
-
Rozdrobnić cebulę 3 s/obr.5, zgarnąć kopystyką, dodać olej i poddusić 3 min/Varoma/obr.1
-
Dodać mięso, poddusić 10 min/Varoma/
/obr.1
-
Dodać piwo, kostkę, dżem, musztardę, listek, sól, pieprz i gotować 15 min/100 st./
/obr.
. Na naczyniu miksującym zamiast miarki postawić koszyczek.
-
Dodać warzywa i gotować 30 min/100 st./
/obr.
.
Porady
Serwuję z kuskusem, ale tradycyjnie podaje się z czeskimi knedlikami.
Doskonale smakuje z ciemnym piwem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPychotki
Pychotki
Gulasz rewelacja!
Gulasz rewelacja!
Jest rewelacyjny !!!!! Miesko
Jest rewelacyjny !!!!!
Miesko mieciutkie
paluszki lizac!!!! 
smaczny lecz zbyt wodnisty
smaczny lecz zbyt wodnisty
Bardzo ciekawy przepis
Bardzo ciekawy przepis
Musi byc smaczny
Wypròbuje

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni