3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Golonka w sosie piwnym


Wydrukuj:
4

Składniki

5 osoba/osoby

golonki b/k

  • 2 ząbki czosnku
  • 2MT MT piwa jasnego
  • 1 kostki rosołowej pieczeniowej
  • 35 gramów mąki
  • 3 duże pieczarki
  • 0,5 płaskiej łyżeczki pieprzu
  • 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej
  • 1 szczypty soli
  • 600 gramów wody
  • 1/2 średniego kalafiora
  • 1 brokuł
  • 150 gramy cebuli
  • 1000 gramy golonki b/k, samo mięso bez skóry i kości
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Golonka w sosie piwnym
  1. 1. Pieczarki włożyć do naczynia i rozdrobnić 5s/4 obr.

    2. Golonkę podzielić na średniej wielkości kawałki, przyprawić naszą przyprawą i pozostawić na około 1 godzinę.

    3. Golonkę umieścić w koszyczku na przemian z cebulą pokrojoną w półksiężyce.

    4. Do pieczarek dodać wodę, dołożyć kostkę rosołową, pieprz, sól, czosnek, paprykę, założyć koszyczek i dusić 65min/Varoma/1obr. ustawiając przystawkę Varomę a na jej obu poziomach poukładać kalafior i brokuły. 

    5. Dodać piwo i dusić 10min/Varoma/1obr.

    6. Wyjąć mięso i warzywa z przystawki do osobnego naczynia, a cebulkę z koszyczka wrzucić do naczynia, dodać mąkę i gotować 3min/100 C/1obr.

    7. Następnie wszystko zmiksować 15s/6obr.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam, dobry przepis, tylko brokuł i kalafior...

    Zgłoszony przez andrzejg na maja 19, 2018 at 16:28.

    Witam, dobry przepis, tylko brokuł i kalafior dodaję dopiero po 30 minutach trwania opeacji "4".
    Sos jest ekstra.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Co to znaczy 2 mt piwa ?

    Zgłoszony przez AniaParzniewska na grudnia 31, 2017 at 14:29.

    Co to znaczy 2 mt piwa ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • hymm jak super to czmu jedna

    Zgłoszony przez Tomall na lutego 1, 2016 at 17:40.

    hymm jak super to czmu jedna gwiazdka ? doptjue bo przymierzam sie do poksperymentowania z golonką i nie wiem czy coś podkraś z tego przpisu tmrc_emoticons.D

    www.tomaszkoscik.com

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wcześniej peklowałam i

    Zgłoszony przez Viktoria777 na lipca 12, 2015 at 15:53.

    Wcześniej peklowałam i skorzystałem z tego przepisu. Oddzieliłam tylko kość. Kalafior zdjęłam po 30 min.

    Super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze