3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
  • thumbnail image 15
  • thumbnail image 16
  • thumbnail image 17
  • thumbnail image 18
  • thumbnail image 19
  • thumbnail image 20
  • thumbnail image 21
  • thumbnail image 22
  • thumbnail image 23
  • thumbnail image 24
  • thumbnail image 25
  • thumbnail image 26
  • thumbnail image 27
  • thumbnail image 28
  • thumbnail image 29
  • thumbnail image 30
  • thumbnail image 31
  • thumbnail image 32
  • thumbnail image 33
  • thumbnail image 34
  • thumbnail image 35
  • thumbnail image 36
  • thumbnail image 37
  • thumbnail image 38
  • thumbnail image 39
  • thumbnail image 40
  • thumbnail image 41
  • thumbnail image 42
  • thumbnail image 43
  • thumbnail image 44
  • thumbnail image 45
  • thumbnail image 46
  • thumbnail image 47
  • thumbnail image 48
  • thumbnail image 49
  • thumbnail image 50
  • thumbnail image 51
  • thumbnail image 52
  • thumbnail image 53
  • thumbnail image 54
  • thumbnail image 55
  • thumbnail image 56
  • thumbnail image 57
  • thumbnail image 58
  • thumbnail image 59
  • thumbnail image 60
  • thumbnail image 61
  • thumbnail image 62
  • thumbnail image 63
  • thumbnail image 64
  • thumbnail image 65
  • thumbnail image 66
  • thumbnail image 67
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gołąbki w sosie pomidorowym


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 50 g czerwonej papryki
  • 20 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • Sos pomidorowy
  • 0,25 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 250 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych na kawałki
  • 100 g boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
  • 20 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 8 liści kapusty włoskiej, dużych
  • 200 g ryżu
  • 1600 g wody
  • 500 g pomidorów, przekrojonych na połówki
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 1 łyżka mąki
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

    1. Do naczynia miksującego wlać 900 g wody, włożyć koszyczek, odmierzyć do niego ryż, gotować na parze 12 min/Varoma/obr. 1.
    2. Liście kapusty ułożyć na przystawce Varoma, nałożyć przystawkę Varoma, blanszować 10 min/Varoma/obr. 1. Odstawić przystawkę Varoma, liście kapusty przepłukać zimną wodą. Wyjąć koszyczek z ryżem. Opróżnić naczynie miksujące.
    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    4. Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
    5. Dodać boczek i filety z kurczaka, rozdrobnić 20 s/obr. 6.
    6. Dodać ugotowany ryż, sól i pieprz, wymieszać 1 min/ Closed lid / Dough mode . Masę rozdzielić na 8 liści kapusty. Liście z nałożonym farszem składać „jak paczkę”, układać na przystawce Varoma, zachodzącymi na siebie końcami liści do dołu.
    7. Wlać 700 g wody do naczynia miksującego, nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 40 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, opróżnić naczynie miksujące. Sos pomidorowy
    8. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    9. Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
    10. Dodać czerwoną paprykę i pomidory, zmiksować 30 s/obr. 9.
    11. Dodać kostkę bulionu drobiowego i mąkę, gotować 10 min/ 100ºC/obr. 2. Na pokrywie postawić przystawkę Varoma, aby liście kapusty nie wystygły.
    12. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić, nałożyć miarkę MT, zmiksować sos 15 s/obr. 6. Gołąbki podawać z sosem pomidorowym.
  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Naprawd pysznezrobilam pierwszy raz i wyszy...

    Zgłoszony przez agniesia0607 na kwietnia 25, 2017 at 21:16.

    Naprawdę pyszne.zrobilam pierwszy raz i wyszły mięciutkie, wyśmienite.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Było bardzo pyszne ...

    Zgłoszony przez Tomsylo na listopada 28, 2016 at 20:55.

    Było bardzo pyszne ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Danie wyszło pyszne. Zarówno same...

    Zgłoszony przez gosia555 na listopada 28, 2016 at 18:34.

    Danie wyszło pyszne. Zarówno same gołąbki, jak i sos. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sos przepyszny cala rodzina

    Zgłoszony przez Konelek 2013 na sierpnia 29, 2016 at 12:56.

    Sos przepyszny cala rodzina zakochala sie w sosie pomidorowym tmrc_emoticons.)  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne danie. Polecam

    Zgłoszony przez pawbry na sierpnia 16, 2016 at 07:27.

    Przepyszne danie. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobruchne

    Zgłoszony przez Magda341 na lipca 8, 2016 at 11:06.

    Dobruchne tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy mozna zamiast kurczaka

    Zgłoszony przez berta berta na czerwca 21, 2016 at 14:21.

    czy mozna zamiast kurczaka dac mielone mieso???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha Golabki!!!! mniam mniam

    Zgłoszony przez coca1981 na grudnia 15, 2015 at 19:48.

    Pycha Golabki!!!! mniam mniam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi niestety nie smakowały ,

    Zgłoszony przez olga31-oli na września 12, 2015 at 12:26.

    Mi niestety nie smakowały , wolę polskie gołąbkitmrc_emoticons.( Oczywiście to kwestia kto co lubi, ale jak dla mnie pierś z kurczaka nie pasuje, no i sos za mocno paprykowy...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gołąbki pycha !!!!

    Zgłoszony przez akunia na sierpnia 5, 2015 at 17:16.

    Gołąbki pycha !!!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczne:) Mój ulubiony

    Zgłoszony przez marta6000 na lipca 29, 2015 at 16:51.

    Fantastycznetmrc_emoticons.) Mój ulubiony sposób na gołąbki. Zamiast włoskiej dodawałam nawet białą młodą kapustę. Zawsze się udają. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam wszystkich bardzo

    Zgłoszony przez Mirabelka55 na maja 28, 2015 at 13:56.

    Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem nowa i zupełnie ,,zielona,, zrobiłam gołąbki, są pyszne, cieszę się, więcej takich przepisów.

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gołąbki superowe.

    Zgłoszony przez Adamina na kwietnia 5, 2015 at 22:32.

    Gołąbki superowe.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kolejna potrawa godna

    Zgłoszony przez marta6000 na marca 5, 2015 at 21:08.

    Kolejna potrawa godna polecenia. Gołąbki bardzo smacznetmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Już dwa razy robiłam gołąbki

    Zgłoszony przez Giguś na lutego 20, 2015 at 08:22.

    Już dwa razy robiłam gołąbki zgodnie z tym przepisem i za każdym razem efekt rewelacyjny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • gołabki rewelacyjne NIECH

    Zgłoszony przez somebodyyy na sierpnia 28, 2014 at 21:02.

    gołabki rewelacyjne NIECH ŻYJE THERMOMIXtmrc_emoticons.;))) co ja bym bez niego zrobiła tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam, farsz pycha!

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 23, 2014 at 16:07.

    Potwierdzam, farsz pycha!tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • gołąbki bardzo smaczne

    Zgłoszony przez wiola77712 na czerwca 23, 2014 at 15:59.

    gołąbki bardzo smaczne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Juz drugi raz robie golabki z

    Zgłoszony przez Ninus na lutego 20, 2014 at 20:05.

    Juz drugi raz robie golabki z tego przepisu - przyznam ze troszke modifikuje ale i tak rezultat jest wspanialy!

    Dziekuje za inspiracje!

    Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacyjne ja zamiast boczku

    Zgłoszony przez ewelina516 na lutego 2, 2014 at 14:04.

    rewelacyjne ja zamiast boczku i kurczaka dałam karkówke pyszne tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam! Gołąbki w smaku

    Zgłoszony przez chomiczek na stycznia 21, 2014 at 21:40.

    Polecam!

    Gołąbki w smaku rewelacyjne choć musiałam odlewać wodę w trakcie gotowania ryżu bo wyciekała z TM...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne te gołąbki. Przepis

    Zgłoszony przez marmag na października 31, 2013 at 08:52.

    Pyszne te gołąbki. Przepis godny poleceniatmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre gołąbki

    Zgłoszony przez melbie na października 25, 2013 at 12:47.

    Bardzo dobre gołąbki smakowały całej rodzince

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne gołąbki, ja

    Zgłoszony przez urafal na sierpnia 30, 2013 at 16:34.

    Świetne gołąbki, ja ugotowałem ryż osobno w woreczkach. Z racji tego ze podwoiłem ilość. Blanszowałem kapuste na dwie tury i wymieszałem farsz łapkami w misce. wyszło mi 15 gigantycznych i wspaniałych gołąbków.  Parowałem je na 3 tury tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo udany przepis,

    Zgłoszony przez klaudiszja na sierpnia 2, 2013 at 11:44.

    Bardzo udany przepis, wszystkim nam posmakowała taka wersja gołąbków.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo lubię gołąbki z

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 2, 2013 at 17:05.

    Bardzo lubię gołąbki z włoskiej kapusty tmrc_emoticons.)  Dziękuje za przepis Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam gołąbki, a ten

    Zgłoszony przez mcimonika na września 24, 2012 at 11:05.

    Uwielbiam gołąbki, a ten przepis jest rewelacyjny. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze