Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 50 g czerwonej papryki
- 20 g masła
- 1 ząbek czosnku
- 70 g cebuli, przekrojonej na połówki
- Sos pomidorowy
- 0,25 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 250 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych na kawałki
- 100 g boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 20 g masła
- 2 ząbki czosnku
- 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 8 liści kapusty włoskiej, dużych
- 200 g ryżu
- 1600 g wody
- 500 g pomidorów, przekrojonych na połówki
- 1 kostka bulionu drobiowego
- 1 łyżka mąki
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać 900 g wody, włożyć koszyczek, odmierzyć do niego ryż, gotować na parze 12min/Varoma/obr.1.
- Liście kapusty ułożyć na przystawce Varoma, nałożyć przystawkę Varoma, blanszować 10min/Varoma/obr.1. Odstawić przystawkę Varoma, liście kapusty przepłukać zimną wodą. Wyjąć koszyczek z ryżem. Opróżnić naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
- Dodać boczek i filety z kurczaka, rozdrobnić 20s/obr.6.
- Dodać ugotowany ryż, sól i pieprz, wymieszać 1min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" . Masę rozdzielić na 8 liści kapusty. Liście z nałożonym farszem składać „jak paczkę”, układać na przystawce Varoma, zachodzącymi na siebie końcami liści do dołu.
- Wlać 700 g wody do naczynia miksującego, nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 40 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, opróżnić naczynie miksujące. Sos pomidorowy
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
- Dodać czerwoną paprykę i pomidory, zmiksować 30s/obr.9.
- Dodać kostkę bulionu drobiowego i mąkę, gotować 10 min/ 100ºC/obr. 2. Na pokrywie postawić przystawkę Varoma, aby liście kapusty nie wystygły.
- Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić, nałożyć miarkę MT, zmiksować sos 15s/obr.6. Gołąbki podawać z sosem pomidorowym.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzPierwszy Raz zrobiłem gołąbki !...
Pierwszy Raz zrobiłem gołąbki !


Przepis bardzo dobry, gołąbki w smaku są okej
wyszły mi troche zbite, ale prawdopodobnie dlatego, że zamiast 250g piersi kurczkaa, wrzucilem 500g i żeby właśnie ominąć to 'zbicie' to dorzuciłem 4 pieczarki podsmazone razem z cebulą - za dużo nie pomogło
W kazdym razie Polecam !
(Brak tematu)
Sos pomidorowy nie za bardzo nam podpasowal .Nie...
Sos pomidorowy nie za bardzo nam podpasowal .Nie pasuje do tradycyjnych gołąbków.
Gołąbki przepyszne, polecam przepis!
Gołąbki przepyszne, polecam przepis!
gołabki pychotka , ja zrobiłam z białą kapusta
gołabki pychotka , ja zrobiłam z białą kapusta
Moje ulubione gołąbeczki (Y) polecam
Moje ulubione gołąbeczki (Y) polecam
rudoslawa
D
D
GOŁĄBKI REWELACJA.
GOŁĄBKI REWELACJA.
Naprawd pysznezrobilam pierwszy raz i wyszy...
Naprawdę pyszne.zrobilam pierwszy raz i wyszły mięciutkie, wyśmienite.
Było bardzo pyszne ...
Było bardzo pyszne ...
Danie wyszło pyszne. Zarówno same...
Danie wyszło pyszne. Zarówno same gołąbki, jak i sos. Polecam!
Sos przepyszny cala rodzina
Sos przepyszny cala rodzina zakochala sie w sosie pomidorowym

Przepyszne danie. Polecam
Przepyszne danie. Polecam
Dobruchne
Dobruchne
czy mozna zamiast kurczaka
czy mozna zamiast kurczaka dac mielone mieso???
Pycha Golabki!!!! mniam mniam
Pycha Golabki!!!! mniam mniam
Mi niestety nie smakowały ,
Mi niestety nie smakowały , wolę polskie gołąbki
Oczywiście to kwestia kto co lubi, ale jak dla mnie pierś z kurczaka nie pasuje, no i sos za mocno paprykowy...
Gołąbki pycha !!!!
Gołąbki pycha !!!!
Fantastyczne:) Mój ulubiony
Fantastyczne
Mój ulubiony sposób na gołąbki. Zamiast włoskiej dodawałam nawet białą młodą kapustę. Zawsze się udają.
Witam wszystkich bardzo
Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem nowa i zupełnie ,,zielona,, zrobiłam gołąbki, są pyszne, cieszę się, więcej takich przepisów.
Pozdrawiam
Gołąbki superowe.
Gołąbki superowe.
Kolejna potrawa godna
Kolejna potrawa godna polecenia. Gołąbki bardzo smaczne
Już dwa razy robiłam gołąbki
Już dwa razy robiłam gołąbki zgodnie z tym przepisem i za każdym razem efekt rewelacyjny.
gołabki rewelacyjne NIECH
gołabki rewelacyjne NIECH ŻYJE THERMOMIX
)) co ja bym bez niego zrobiła 
Potwierdzam, farsz pycha!
Potwierdzam, farsz pycha!
Meg
gołąbki bardzo smaczne
gołąbki bardzo smaczne
Juz drugi raz robie golabki z
Juz drugi raz robie golabki z tego przepisu - przyznam ze troszke modifikuje ale i tak rezultat jest wspanialy!
Dziekuje za inspiracje!
rewelacyjne ja zamiast boczku
rewelacyjne ja zamiast boczku i kurczaka dałam karkówke pyszne
Polecam! Gołąbki w smaku
Polecam!
Gołąbki w smaku rewelacyjne choć musiałam odlewać wodę w trakcie gotowania ryżu bo wyciekała z TM...
Pyszne te gołąbki. Przepis
Pyszne te gołąbki. Przepis godny polecenia
Bardzo dobre gołąbki
Bardzo dobre gołąbki smakowały całej rodzince
Świetne gołąbki, ja
Świetne gołąbki, ja ugotowałem ryż osobno w woreczkach. Z racji tego ze podwoiłem ilość. Blanszowałem kapuste na dwie tury i wymieszałem farsz łapkami w misce. wyszło mi 15 gigantycznych i wspaniałych gołąbków. Parowałem je na 3 tury
Bardzo udany przepis,
Bardzo udany przepis, wszystkim nam posmakowała taka wersja gołąbków.
Bardzo lubię gołąbki z
Bardzo lubię gołąbki z włoskiej kapusty
Dziękuje za przepis 
Uwielbiam gołąbki, a ten
Uwielbiam gołąbki, a ten przepis jest rewelacyjny.