thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
1 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

Gnocchi z indykiem i warzywami

  • 200 g gnocchi
  • 180 g piersi z indyka
  • 25 g cebuli
  • 10 g oliwy
  • 80 g cukinii
  • 100 g papryki
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego
  • 5 pomidorów suszonych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Na pokrywie naczynia miksującego postaw miskę i odważ do niej 180g mięsa. Następnie mięso pokrój w kostkę i dopraw delikatnie ulubionymi ziołami.
  2. Do naczynia miksującego dodaj 25g cebuli, 5 sztuk pomidorów odsączonych z oleju i rozdrobnij (3 sekundy, oborty5). Składniki zgarnij ze ścianek na dno naczynia.
  3. Dodaj 10g oliwy, 100g papryki pokrojonej w kostkę, 80g cukinii pokrojonej w kostkę.
  4. Dodaj mięso, 100g wody, 2 łyżki jogurtu, łyżeczkę bulionu, 20g koncentraru i ulubione przyprawy (sugerowane przyprawy: szczypta gałki muszkatałowej, szczypta pieprzu, 1/4 łyżeczki ziół włoskich, 1/4 łyżeczki soli).
  5. Na pokrywie naczynia miksującego umieść koszyczek i gotuj przez 20 minut na obrotach wstecznych w temperaturze 95 st.C. W tym czasie w garnku ugotuj gnocci.
  6. Dodaj ugotowane gnocci, przemieszaj kopystką i gotuj 2 minuty na obrotach wstecznych w temperaturze 98 st.C

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gnocchi z indykiem i warzywami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: