3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fit Burgery z indyka i kalafiora na parze, Surówka z buraka i jabłka z octem jabłkowym


Wydrukuj:
4

Składniki

1 osoba/osoby

Fit Burgery z indyka i kalafiora na parze, Surówka z buraka i jabłka z octem jabłkowym

burgery

  • 200 g Polędwiczka z indyka
  • 40 g marchew, 1 sztuka
  • 80 gramy  Kalafior, 1/2 sztuki
  • 50 g por, 1/2 sztuki
  • 5 g czosnek, 1 zabek
  • 20 g masło klarowane
  • 100 g bulion, 1/2 szkl
  • 1/2 łyżeczki Garam masala
  • 1 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Pokrojonego w dużą kostkę indyka 200 g przekładamy do naczynia miksującego, mielimy 12 s/ obr. 6. Odkładamy do miski
  2. Naczynie miksujące myjemy, przekładamy obraną i pokrojoną na kawałki marchew 40 g i kalafiora 80g, rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Odkładamy do miski
  3. Pora (50g) kroimy na kawałki, obieramy czosnek (1 zabek), rozdrabniamy 7 s/ obr. 5
  4. Dodajemy masło klarowane (20g), wsypujemy przyprawy i smażymy 2 min/ 120°C/ obr. 1.
  5. Dodajemy rozdrobniony kalafior i marchew, dusimy 4 min/120°C/ obr. wsteczny 2.
  6. Zalewamy bulionem i gotujemy bez pokrywki 7 min/ 100°C/ obr. wsteczny 1.
  7. Na dolnej przystawce Varomy rozkładamy papier do pieczenia. Formujemy kotleciki i układamy na papierze.
  8. SURÓWKA:
    Burak – 100 g
     Jabłko – 100 g
     Natka pietruszki – 1 garść
     Ocet jabłkowy – 3 łyżeczki (10 ml)
     Oliwa z oliwek – 1 łyżeczka (5 ml)
  9. 1. Buraki (100G) obieramy i kroimy na kawałki, jabłko (100g) obieramy i kroimy na ćwiartki.
  10. 2. Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie składniki. Rozdrabniamy 5 s/obr. 5
    Natka pietruszki – 1 garść
    Ocet jabłkowy – 3 łyżeczki
    Oliwa z oliwek – 1 łyżeczka
  11. 3. Przekładamy do miseczki. Sałatkę można dodatkowo skropić cytryną. Podajemy z burgerami
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Przepis do przygotowania zupy znajdziesz poniżej, ale zdecydowanie polecamy zrobić ją podczas przygotowania burgerów z indyka jak w poprzednim przepisie


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy