A ja Was witam w końcówce dnia. Sobota i niedziela to dla mnie TM i różne potrawy. W sobotę piekłam ciasteczka Veroniki- zawijaski (po raz drugi), gotowałam marchewkę i fantazję kapuścianą. Tak to nazwałam, bo do małej ilości gotowanej w TM białej kapusty dorzuciłam pokrojoną paprykę czerwoną ,świeżego pomidora , pieczarki. listek laurowy, ziele angielskie, sól,pieprz i wszystko zagęściłam potem zasmażką,  zrobioną na smalcu. Wyszła bardzo smaczna kapuściana fantazja. Teraz właśnie wyłączyłam piekarnik z upieczonym chlebkiem z ziemniakami i ziarnami. To mój ulubiony chleb i tym pieczeniem "zaraziłam" swoją córkę. Chleba w sklepie już od dawna nie kupuję, piekę własny, bez konserwantów i spulchniaczy!. Zdrowszy i o niebo lepszy w smaku. Chyba Was o tym przekonywać nie muszę. 
 
Forum Witam :)
A ja na zakonczenie zycze Wszystkim milych snòw 
 
 
   i dobrego rozpoczecia nowego tygodnia
 
 ![]()
Witam jestem świeżakiem ale już próbuję Waszych przepisów a co najważniejsze moi panowie też nietylko jedzą ,ale próbują swoich sił 
 
 Pozdrawiam i zapraszam do grona znajomych
Swietnie, Haniu, ze "wystartowalas" od razu 
 
 
 
  To jest duzy plus 
 
 Jedyny sposòb na zawarcie dozgonnej przyjazni z TM jest wlasnie uzywanie go, z glowa, ale bez obaw 
 
  "Zabawa rodzinna" w gotowanie jest bardzo wazna, nie tylko przyjemna 
  Zbliza, pozwala spedzac wiecej czasu razem, uczy i czesto jest naprawde bardzo wesolo.... a pòzniej wspòlny posilek, przezycia, satysfakcja .... i pelny brzuszek....i wszyscy zadowoleni. Czasem mezowie "brzdekaja", ze TM to wydatek, tyle kasy!!!!!... itd.... Wlasnie dlatego nejlepiej ich wciagnac do gotowania, pozwolic poznac TM.... Gotowac w zasadzie, nie beda musieli, bo gotuje TM.... Powrzucaja, co trzeba do srodka, wlacza, wylacza, a beda dumni, ze sa wielkimi kucharzami 
 
 
   Oczywiscie, mòwie o panach, ktòrzy raczej nigdy w kuchni nie przebywaja, nie o tych, ktòrzy sa kucharzami albo lubia "pichcic"  
 
 ![]()
 Witaj Hannno cieszę się że dołączyłaś do nas. 
 
 
 Ja dużo nauczyłam się czytając komentarze i przepisy Miłośniczek TM 
 
  i wykonuję takie potrawy,których w życiu nie robiłam 
   
   
   
 
Haniu, witam i ja. Veronika napisała już w zasadzie wszystko  co trzeba, więc tylko się przyłączam i służę pomocą jeśli będzie trzeba  
    
   Pozdrawiam serdecznie  
  
Witaj Haniu 
 Super, że jesteś z tutaj  
 
Ja również się przyłaczę do powitań 
 TM jest moim przyjacielem od dawna i już nie wyobrażam sobie bez niego życia, zachęcam Cię Haniu do gotowania i zamieszczania swoich przepisów 
 tutaj jest super, zagladaj do nas często ![]()
Dawno mnie tu nie było. Dzsiaj zrobiłam lody truskawkowe- "niebo w gębie". Gorąco polecam!!!
Długą miałaś przerwę Szubusiu, ale dobrze, że sobie o nas przypomniałaś  
 Termosia masz już prawie rok więc z kucharki amatorki robisz się kucharzem zawodowym  
   
  Cieszę się, że zainteresowanie TM Ci nie przechodzi  
  Z nim trudno się nudzić  
  Właśnie zaczyna się sezon przetworowy  
   
  Czy Ty też robisz dżemiki, soki, konfiturki...? Jeśli tak to zapraszam do tematu http://www.przepisownia.pl/content/przetwory-0 Marzenka wyszukała i powklejała linki do przepisów z przetworami, żeby łatwiej było znaleźć  
  
A lody uwielbiam chyba wszystkie  
  Truskawkowe teraz królują, bo na truskawki jest sezon  
  Ale dziś moja Kasia zrobiła lody ananasowe  
   
  Poezja! Polecam: 500g zamrożonego ananasa, 60 g cukru pudru, 1 baban, skórka z 1 limonki i sok z połowy limonki = NIEBO w gębie