Przejdź do treści

Forum Folia spożywcza ?

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Heya,

mam pytanko może banalnetmrc_emoticons.smile  ale jeśli w przepisie np polędwiczek jest napisane, żeby owinięte folią spożywczą ułożyć na Varomie, to chodzi o taką normalną, typową folię spożywczą ? przeźroczystą,klejącą niemalże ? tmrc_emoticons.smile  i w tej folii je przygotowywać ? czy ja coś źle rozumiem ?Z góry dzięki !Pzdr,

Magda


Witaj emikaa,

podczas przygotowywania wybranej przez Ciebie potrawy oraz podobnych z użyciem folii, polecamy zaopatrzyć się w folię spożywczą z przeznaczeniem do wyższych temperatur, gdyż gotowanie na parze oznacza przygotowywanie dań w temp. powyżej 100 St. C. Na rynku dostępne są folie np. do temp. max 175 St. C. (zerknij na oznaczenia temp. na opakowaniu).

Pozdrawiamy,


o, super, wielkie dzięki za podpowiedź,bo pomyślałam też, że moze aluminiowa w przepisach nazywana jest spożywczą tmrc_emoticons.smilePozdrawiam


Są też specjalne folie do piekarników, wytrzymają wyższe temteratury tmrc_emoticons.smileRękawy do pieczenia mięsa. Najczęściej mają na brzegach folię (srebrną) którą wygodnie się zawija tak aby nie rozwinęło się podczas parowania czy smażenia.


dziękować tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.wink


Ja również dziękuje za wyjaśnienie. Też zastanawiałam się co to za folia, do głowy mi nie przyszło, że mogą być folie z różną odpornością na temperaturę. Ale jak można wykorzystać tzw. rękaw do pieczenia to już rozumiem. Ja początkujący kucharz jestem, proszę się nie śmiać. Dzięki.


Frażko uczymy się i zdobywamy doświadczenie całe życie tmrc_emoticons.wink Sam dziękuję za podpowiedż tmrc_emoticons.love