Przejdź do treści

Forum CEBULA

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Witam,

Ja mam problem z cebulą, która po poszatkowaniu (zmieleniu) zgodnie z książką staje się poprostu gorzka. Próbowałam już kilka razy, różne rodzaje cebuli i z różnych źródeł. Czy jest na to jakaś rada?? Dodam tylko, że cebula była ciepła z szafki a może powinna być schłodzona taka trzymana w lodówce??

Proszę pomóżcie.

 


Dziwne. Surowa cebula gorzka?  Czy też jest gorzka po krojeniu nożem? To niemozliwe, żeby w TM zrobiła się gorzka. :O


TAK, zwykła cebula tmrc_emoticons.smile

Nie, po krojeniu nożem jest wporządku tylko poTM staje się gorzka.

Pozdrawiam tmrc_emoticons.cooking_10


Temperatura powoduje gorzknienie cebuli, spróbuj z zimną cebulą, pamiętaj o suchym naczyniu, spróbuj zmniejszyć trochę obroty. Jeśli to nie pomoże dodaj odrobinę oliwy/masła. Mam nadzieję że to pomoże, ja nie mam tego problemu. 


Chyba była to wina temperatury tmrc_emoticons.smile teraz trzymam cebulę w lodówce i problem minął tmrc_emoticons.smile Dzięki za rady tmrc_emoticons.smile


Właśnie szukałam odpowiedzi na takie pytanie ponieważ ja też miałam ten sam problem. Skorzystam i teraz będe siekać tylko schłodzoną cebule.


tmrc_emoticons.love Dzięki Dziewczyny za dobre rady tmrc_emoticons.love


Ja dodaje też do cebuli soli tmrc_emoticons.wink


  

Mysle ze problem jest rowniez w gatunku cebuli, niektore sa poprostu ostre a niektore lagodne.