Przejdź do treści

Forum Rabarbar i....

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

tmrc_emoticons.lolWitam mam kłopot chciałam upiec ciasto z rabarbarem , tmrc_emoticons.sad ale nie wiem ,czy mam dodać surowy tmrc_emoticons.sad Czy gotowany :O W tym temacie jestem niemota tmrc_emoticons.crazy i proszę o pomoc tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol


Haniu ja rabarbaru nie gotuję, tylko surowy dodaję do ciasta; wszystko jedno jakiego: drożdżowego, kruchego czy biszkoptu... Starannie myję, suszę, obieram z "łyka" i kroję na 2-3 cm kawałki  tmrc_emoticons.smile  


tmrc_emoticons.bigsmile Dzięki Elu tmrc_emoticons.lol Ja nigdy nie używałam rabarbaru ,nawet na kompot ,bo poprostu go nie lubię ,ale w tym roku moi panowie mówią że by pojedli :O więc muszę mieć jakąś wiedzę tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love


tmrc_emoticons.love Haniu ciasta z rabarbarem są pyszne tmrc_emoticons.smile U nas często jest ciasto kruche i drożdżowe, a Ela już wszystko wytłumaczyła tmrc_emoticons.love   Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego tmrc_emoticons.cooking_7 tmrc_emoticons.love


tmrc_emoticons.lolDziewczyny dzięki za pomoc ,a może jakiś prosty przepis wrzucicie? tmrc_emoticons.bigsmile



tmrc_emoticons.lolGrażynko jesteś jak błyskawica .Dziękuję tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

 


Zgadza sie, surowy, jak pisze Ela. A oto przepis:

http://przepisownia.pl/przepisy/szybkie-ciasto-z-czeresniami-na-ostatnia-chwile/443350   Dodasz rabarbar, zamiast czeresni.

tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink


tmrc_emoticons.loldzięki za pomoc tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

 

 


w ostatnim numerze newslettera jest przepis na ciastka z rabarbarem tmrc_emoticons.smile  wypróbowałam pycha tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love


tmrc_emoticons.lolDzięki tmrc_emoticons.lol


Haniu wstawiłam swój przepis na ciasto z rabarbarem, właśnie skończyłam się nim opychać  tmrc_emoticons.wink  wbrew wszystkim zasadom  tmrc_emoticons.puzzled  Ale było takie pyszne, że nie żałuję  tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.smile  


nie wiedziałam, że rabarbar ma tyle witamin  A, C i E oraz magnez, potas, sód, żelazo, wapń. Ostatnie badania dowodzą, iż rabarbar pod wpływem wysokiej temperatury, jakiej jest poddawany w trakcie pieczenia, nabiera właściwości przeciwnowotworowych. Wysoka zawartość polifenoli, które uwalniają się pod wpływem wysokiej temperatury, chroni organizm przed rozwojem komórek rakowych. tmrc_emoticons.smile

Elu napewno wypróbuje twój przepis na ciasto rabarbarowe tmrc_emoticons.love   tylko muszę skombinować rabarbar bo nie mam swojego w ogródku tmrc_emoticons.aw  dzisiaj zrobiłam akcje w zakładzie to może jakaś koleżanka mi przyniesie na jutro tmrc_emoticons.bigsmile   a w ostateczności kupie w Lidlu jest malinowy tmrc_emoticons.smile


 Ale narobiłyście mi smaka...chyba całą noc będe przełykać ślinke


Uwielbiam rabarbar tmrc_emoticons.lol a zwłaszcza kompot jest bomba tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol ciacho też pyszne tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol dzisiaj widziałam już rabarbar na ryneczku, kupię w następnym tygodniu na ciacho - teraz kupiłam i gotuję kompocik tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol


veronicab71 wrote:

Zgadza sie, surowy, jak pisze Ela. A oto przepis:

http://przepisownia.pl/przepisy/szybkie-ciasto-z-czeresniami-na-ostatnia-chwile/443350   Dodasz rabarbar, zamiast czeresni.

tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

Jak ktoś potrzebuje szybko ciasto, bo goście jadą, to gorąco polecam. Zimą robiłam z jabłkami i też było pycha. Zwłaszcza, że to ciasto piekę zawsze na ostatnią chwilę i jak wyjmuję ciepłe przy gościach, to rozpływa się w gębie tmrc_emoticons.smile Można podać z lodami albo sosem.