Witajcie
Swietny wybòr i miejsce tez odpowiednie
Przepisownia, to swietna sprawa, swietna pomoc, super kacik kulinarny ( i nie tylko, bo powoli zawiazuja sie przyjaznie
), w ktòrym znajdziecie w zasadzie wszystko, lacznie z pomoca
A przepisòw jest w bròd
I codziennie dochodza nowe
Co zdolaliscie wyczarowac przez tydzien w Thermosiu ??? Dobrej zabawy
Forum WITAJCIE:)
Witaj Bartku
Swietnie Troche "roboty" juz zrobione
Jak na poczatek niezle
A zabawa i "chrzest" beda przed swietami
Ale nie ma obawt, z Thermkiem to bajka
Dajcie znac, jak poszlo
Milego weekendu
Brawo Bartek! Działajcie razem z żoną. Święta to wspaniały czas na wyczarowanie doskonałych potraw, a z TM będzie szybko, łatwo i przyjemnie. Pochwalcoie sie potem swoimi czarami.
witajcie i powodzenia z testowaniem przepisów światecznych!!!
Witaj Bartku wraz z żoną
Bartek! Jesteś geniuszem termomixowym! Pierogi w wykonaniu mężczyzny! SUPER!
Witaj w naszym gronie Z"mixiem"nie ma mowy ,że jest nudno!!!
Witajcie wszyscy
zakupy na święta juz zrobione
bedziemy głownie piec
w planach: królewiec oraz makowiec - dwa ciasta które zawsze były dla mojej żony wyzwaniem
do tego ryba po grecku i likier "niebo w gebie" zaczerpnięty z przepisowni
aaaa muszę się pochwalic, zrobiłem pierwszy raz w zyciu pierogi
Moja żona zaniemowiła jak wróciła z pracy haha
Kocham Thermomix
Gratuluje sukcesu (z Thermkiem nie jest trudno, jak widac ) !!! Trzeba dodac, jednak, ze to nie tylko zasluga TM .... Oklaski naleza sie i Tobie. Gotowanie z TM jest proste, wygodne..... itd, , ale trzeba miec i dobre checi, kompletnie samo sie nie zrobi
Ktos musi wkladac do
"tinymce_custom_buttons.locked" skladniki, i w przypadku pierogòw, ktos musial rozwalkowac ciasto, i posklejac pierozki
Zycze kolejnych sukcesòw, milych swiatecznych przygotowan, smacznego, wesolych i udanych Swiat, i czekam na relacje, jak sie udaly ciasta
Pozdrawiam serdecznie
Innymi słowy Święta się udały
Skąd miałeś przepis na Królewiec?
Podziel się przepisem na ciasto "Królewiec" Pozdrawiam serdecznie
Witajcie, chętnie bym wypróbowała ciasto Królewiec , nie znam a lubię piec. Pozdrawiam i czekam na przepis
Witam !
Podczytuję Was od kilku tygodni i postanowiłam się zalogować
Pozdrawiam wszystkich !
Od kilku tygodni ??? I dopiero teraz sie zapisujesz w szeregi ???
Ladnie, ladnie ....
No, ale najwazniejsze, ze jestes w koncu z nami
Witaj
Nudzic sie nie bedziesz napewno
Pozdrawiam serdecznie
No tak jakoś wyszło
Szukam przepisu na rosół, ale znalazłam tylko 1
I zostało mi 300 gr serka waniliowego jakiś przepis do czego mogłabym wykorzystać ?
Witaj Miki super że postanowiłaś zalogować się
Veronika coś wymyśli na potrawę z serekiem waniliowym
Pozdrawiam serdecznie i Wszystkim Zakręconym Miłośnikom TM zyczę udanej zabawy noworocznej i Spełnienia Marzeń w 2013 Roku
joanna_lilianna 10.01.09, 15:23 zarchiwizowany składniki : -300-400g kurczaka(udka) -10g selera -20g pietruszki -40g marchwi -30g cebuli -30g pora -1 1/2l wody -2 kostki rosołowe (drobiowa i wołowa) -1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej -liść laurowy -3 ziarna ziela angielskiego -6 ziaren pieprzu Wykonanie: -do naczynia wlać wodę i dodać kostki rosołowe -do koszyczka włożyć udka, posypać je przyprawą, na nich ułożyć jarzyny i przyprawy -koszyczek włożyc do naczynia, przykryć miarką MT, gotować - czas 1 godz., temp. 100st. ,obr.poz. soft, po zagotowaniu zdjąć miarkę MT z pokrywy Przepis z książki "dobre gotowanie" Miki, tyle znalazlam, jesli chodzi o rosòl, wiecej nie potrafie Ci pomòc
Moze ktos cos dorzuci
Ja w uzupełnieniu tego przepisu na rosół: proponuję nie zdejmowac miarki , a raczej po zagotowaniu zmniejszyc temperaturę, np. na 80 st.C, myslę , że nie mniejszą. Będzie się więc tylko delikatnie , powolutku gotował, tak jak to sie gotuje na piecu w garnku . Rosół nie powinien się gwałtownie gotować. Moim zdaniem lepszy smakowo będzie ze skrzydełek , ewentualnie pól na pół . Z udek nie wychodzi taki smaczny, to wiem z osobistej praktyki. najlepszy to jest z mięs mieszanych: trochę wołowiny lub cielęciny, trochę drobiu (kurczak, kaczka, indyk, kogut) co mamy w lodówce. do warzyw dorzucić jeszcze kilka listków kapusty włoskiej. Potem całą zawartość koszyczka można wykorzystać do zrobienia pasztetu.
Fajnie, bo ja nie mam tej ksiazki
A slodycze uwielbiam
Czekam na przepis, skorzystam z wielka checia, no i przy okazji zobaczymy, co z ta masa
Serdecznie pozdrawiam
Witajcie! miałam całkiem długą przerwę w "buszowaniu" po Przepisowni i dlatego dopiero teraz Was witam Miło na Was patrzeć i czytać Wasze wpisy. A jakie są Wasze imiona? Gdzieś wyczytałam, że jest Ela -super mam imienniczkę na forum!
A mąż? Chciałabym mu pogratulować lepienia tych pierogów
Mój mąż niestety nigdy nie lepił ale synowie już tak
Robią też swojski makaron na święta
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Ale ze mnie gapa Przecież na samym początku wpisał się Bartek
Muszę uważniej czytać wpisy
Bartku pozdrawiam Ciebie i Elę i jeszcze raz gratuluję wspólnych wyczynów w kuchni przy pomocy TM
Witaj Miki fajnie, że do nas trafiłaś. Jeżeli chodzi o przepis na rosół to ja nigdy nie dodaję ziela angielskiego i liścia laurowego (w tradycji kulinarnej mojej rodziny te przyprawy dokłada się do innych zup a rosół z nimi przypomina bardziej smakiem galaretkę tzw. zimne nóżki
Zamiast tego dodaję 2 ząbki czosnku a mięso to raczej mieszanina wołowiny (szponder i łata) i drobiu. I zgadzam się z Gabi, że lepsze są skrzydła niż udka. Dobra też jest szyja z indyka
A potem wszystko obrane od kości razem z warzywani zmiksowane i doprawione wspaniale nadaje się na pasztet albo jako nadzienie do naleśników.
Pozdrawiam i życzę samych wspaniałych potraw wykonanych w TM i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku