Przejdź do treści

Forum WITAJCIE:)

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

tmrc_emoticons.cooking_7 Witajcie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile Swietny wybòr i miejsce tez odpowiednie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.cooking_9  Przepisownia, to swietna sprawa, swietna pomoc, super kacik kulinarny ( i nie tylko, bo powoli zawiazuja sie przyjaznie tmrc_emoticons.smile  ), w ktòrym znajdziecie w zasadzie wszystko, lacznie z pomoca tmrc_emoticons.bigsmile   A przepisòw jest w bròd tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   I codziennie dochodza nowe tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Co zdolaliscie wyczarowac przez tydzien w Thermosiu ???  Dobrej zabawy tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink


Witaj Bartku tmrc_emoticons.smile


Swietnie tmrc_emoticons.bigsmile   Troche "roboty" juz zrobione tmrc_emoticons.bigsmile   Jak na poczatek niezle tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.party  A zabawa i "chrzest" beda przed swietami tmrc_emoticons.bigsmile   Ale nie ma obawt, z Thermkiem to bajka tmrc_emoticons.bigsmile   Dajcie znac, jak poszlo tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.cooking_9 tmrc_emoticons.cooking_7  Milego weekendu tmrc_emoticons.bigsmile


tmrc_emoticons.bigsmile Brawo Bartek!  Działajcie razem z żoną. Święta to wspaniały czas na wyczarowanie doskonałych potraw, a z TM będzie szybko, łatwo i przyjemnie. Pochwalcoie sie potem swoimi czarami.


witajcie i powodzenia z testowaniem przepisów światecznych!!!


tmrc_emoticons.cooking_2 Witaj Bartku wraz z żoną tmrc_emoticons.cooking_2 tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.cooking_4


tmrc_emoticons.cooking_1 tmrc_emoticons.bigsmile Bartek! Jesteś geniuszem termomixowym! Pierogi w wykonaniu mężczyzny! SUPER!


tmrc_emoticons.bigsmile Witaj w naszym gronie Z"mixiem"nie ma mowy ,że jest nudno!!! tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.cooking_2


immanuel wrote:

Witajcie wszyscytmrc_emoticons.smile zakupy na święta juz zrobionetmrc_emoticons.smile bedziemy głownie piectmrc_emoticons.smile w planach: królewiec oraz makowiec - dwa ciasta które zawsze były dla mojej żony wyzwaniemtmrc_emoticons.smile do tego ryba po grecku i likier  "niebo w gebie" zaczerpnięty z przepisownitmrc_emoticons.wink

aaaa muszę się pochwalic, zrobiłem pierwszy raz w zyciu pierogi tmrc_emoticons.smile Moja żona zaniemowiła jak wróciła z pracy hahatmrc_emoticons.smile Kocham Thermomix tmrc_emoticons.smile

Gratuluje sukcesu (z Thermkiem nie jest trudno, jak widac tmrc_emoticons.smile  ) !!! Trzeba dodac, jednak, ze to nie tylko zasluga TM .... Oklaski naleza sie i Tobie. Gotowanie z TM jest proste, wygodne..... itd, , ale trzeba miec i dobre checi, kompletnie samo sie nie zrobi tmrc_emoticons.wink  Ktos musi wkladac do tinymce_custom_buttons.locked"tinymce_custom_buttons.locked" skladniki, i w przypadku pierogòw, ktos musial rozwalkowac ciasto, i posklejac pierozki tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Zycze kolejnych sukcesòw, milych swiatecznych przygotowan, smacznego, wesolych i udanych Swiat, i czekam na relacje, jak sie udaly ciasta tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.cooking_7


Innymi słowy Święta się udały tmrc_emoticons.smile


Skąd miałeś przepis na Królewiec?


tmrc_emoticons.cooking_7 Podziel się przepisem na ciasto "Królewiec" Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love


Witajcie, chętnie bym wypróbowała ciasto Królewiec tmrc_emoticons.cooking_7 , nie znam a lubię piec. Pozdrawiam i czekam na przepis tmrc_emoticons.party


Witam !

Podczytuję Was od kilku tygodni i postanowiłam się zalogować tmrc_emoticons.smile

Pozdrawiam wszystkich !


Od kilku tygodni ??? I dopiero teraz sie zapisujesz w szeregi ??? tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink Ladnie, ladnie .... tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  No, ale najwazniejsze, ze jestes w koncu z nami tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Witaj tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party Nudzic sie nie bedziesz napewno tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love


No tak jakoś wyszło tmrc_emoticons.bigsmile

Szukam przepisu na rosół, ale znalazłam tylko 1 tmrc_emoticons.aw

I zostało mi 300 gr serka waniliowego jakiś przepis do czego mogłabym wykorzystać ?


tmrc_emoticons.cooking_7 Witaj Miki super że postanowiłaś zalogować się tmrc_emoticons.wink  Veronika coś wymyśli na potrawę z  serekiem  waniliowym tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile Pozdrawiam serdecznie i Wszystkim Zakręconym Miłośnikom TM zyczę udanej zabawy noworocznej i Spełnienia Marzeń w 2013 Roku tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love


joanna_lilianna 10.01.09, 15:23 zarchiwizowany składniki : -300-400g kurczaka(udka) -10g selera -20g pietruszki -40g marchwi -30g cebuli -30g pora -1 1/2l wody -2 kostki rosołowe (drobiowa i wołowa) -1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej -liść laurowy -3 ziarna ziela angielskiego -6 ziaren pieprzu Wykonanie: -do naczynia wlać wodę i dodać kostki rosołowe -do koszyczka włożyć udka, posypać je przyprawą, na nich ułożyć jarzyny i przyprawy -koszyczek włożyc do naczynia, przykryć miarką MT, gotować - czas 1 godz., temp. 100st. ,obr.poz. soft, po zagotowaniu zdjąć miarkę MT z pokrywy Przepis z książki "dobre gotowanie" Miki, tyle znalazlam, jesli chodzi o rosòl, wiecej nie potrafie Ci pomòc tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Moze ktos cos dorzuci tmrc_emoticons.wink 


tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.cooking_2 Ja w uzupełnieniu tego przepisu na rosół: proponuję nie zdejmowac miarki , a raczej po zagotowaniu zmniejszyc temperaturę, np. na 80 st.C, myslę , że nie mniejszą. Będzie się więc tylko delikatnie , powolutku gotował, tak jak to sie gotuje na piecu w garnku . Rosół nie powinien się gwałtownie gotować. Moim zdaniem lepszy smakowo będzie ze skrzydełek , ewentualnie pól na pół . Z udek nie wychodzi  taki smaczny, to wiem z osobistej praktyki. najlepszy to jest z mięs mieszanych: trochę wołowiny lub cielęciny,  trochę  drobiu (kurczak, kaczka, indyk, kogut) co mamy  w lodówce. do warzyw dorzucić jeszcze kilka listków kapusty włoskiej.  Potem całą zawartość koszyczka można wykorzystać do zrobienia pasztetu.


Fajnie, bo ja nie mam tej ksiazki tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party  A slodycze uwielbiam tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.tongue  Czekam na przepis, skorzystam z wielka checia, no i przy okazji zobaczymy, co z ta masa tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Serdecznie pozdrawiam tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love


Witajcie! miałam całkiem długą przerwę w "buszowaniu" po Przepisowni i dlatego dopiero teraz Was witam  tmrc_emoticons.smile  Miło na Was patrzeć i czytać Wasze wpisy. A jakie są Wasze imiona? Gdzieś wyczytałam, że jest Ela -super mam imienniczkę na forum!  tmrc_emoticons.bigsmile  A mąż? Chciałabym mu pogratulować lepienia tych pierogów  tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.bigsmile  Mój mąż niestety nigdy nie lepił ale synowie już tak  tmrc_emoticons.smile  Robią też swojski makaron na święta  tmrc_emoticons.smile  

Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  


Ale ze mnie gapa  tmrc_emoticons.puzzled  Przecież na samym początku wpisał się Bartek  tmrc_emoticons.smile  Muszę uważniej czytać wpisy  tmrc_emoticons.wink   tmrc_emoticons.smile  

Bartku pozdrawiam Ciebie i Elę i jeszcze raz gratuluję wspólnych wyczynów w kuchni przy pomocy TM  tmrc_emoticons.lol   tmrc_emoticons.smile  


Witaj Miki  tmrc_emoticons.smile  fajnie, że do nas trafiłaś. Jeżeli chodzi o przepis na rosół to ja nigdy nie dodaję ziela angielskiego i liścia laurowego (w tradycji kulinarnej mojej rodziny te przyprawy dokłada się do innych zup a rosół z nimi przypomina bardziej smakiem galaretkę tzw. zimne nóżki  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  Zamiast tego dodaję 2 ząbki czosnku a mięso to raczej mieszanina wołowiny (szponder i łata) i drobiu. I zgadzam się z Gabi, że lepsze są skrzydła niż udka. Dobra też jest szyja z indyka  tmrc_emoticons.smile  A potem wszystko obrane od kości razem z warzywani zmiksowane i doprawione wspaniale nadaje się na pasztet albo jako nadzienie do naleśników.

Pozdrawiam i życzę samych wspaniałych potraw wykonanych w TM  tmrc_emoticons.smile  i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku  tmrc_emoticons.smile