Forum Czy da się w TM pokroić mięso na gulasz?



9 odpowiedzi | Ostatni wpis

Love Cooking  1 Cooking  7 Cooking  10 Love Love Love Love


Niestety, takiej czynności nasz termoś nie wykona Monisiu. Niezłą porcję tego bigosu robisz! Shock

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


:) I jak tam dziewczyny, ktoś dopracował już tą technike ? Chętnie bym skorzystała , bo wczoraj kroiłam 2kg łopatki pod bigos. Męczące i pochłaniające czas zajęcie...


Wink Gagatek, próbuj z tym krojeniem. Ja też o takiej opcji nie doczytałam sie w zadnej książce. Ale może to możliwe?

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Chętnie wykorzystam Twoje doświadczenia  Smile

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile


Boczek na skwarki posiekał :)  Muszę dopracować technikę, to się nią podzielę. A z mięsem w takim razie sama zaeksperymentuję i zobaczę co mi wyjdzie, bo naprawdę krojenie kilograma mięsa na kosteczkę jest męczące.


Nigdy nie siekałam mięsa na kostki gulaszowe w TM  Smile  Zawsze kroję mięso nożem na desce a w TM tylko gotuję. Nie przypominam sobie, żeby w jakiejś innej książce była opisana taka możliwość.  Smile  

TM pomaga nam prawie w każdej czynności ale w tej nas raczej nie wyręczy  :D  

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile


W mojej książce, którą dostałam kupując TM (Dobre gotowanie) jest napisane, że chcąc mięso posiekać, trzeba je lekko zamrozić, ale nic poza tym. Czy jeśli wrzucę lekko zamrożone w większych kawałkach i wrzucę np. obroty 4, to mi wyjdą takie gulaszowe kawałki? Ktoś próbował? A może w jakiejś innej książce jest lepsza wskazówka? Bo w przepisach na gulasz piszą o wrzucaniu już pokrojonych kawałków, a szczerze mówiąc pokrojenie 1-1,5 kg mięsa na drobny gulasz zajmuje sporo czasu (tyle mi potrzeba na jakieś 2 obiady dla moich głodomorów Smile )